Ministar Banožić u sklopu službenog posjeta Republici Kosovu nazočio je misi zornici u Prištini | Foto: MORH

Ministar Banožić na zornici u katedrali sv. Majke Tereze u Prištini

Ministar Banožić u sklopu službenog posjeta Republici Kosovu nazočio je misi zornici u Prištini, gdje se susreo s biskupom mons. Dodëom Gjergijem

Ministar obrane Mario Banožić u sklopu službenog posjeta Republici Kosovu u petak 17. prosinca 2021. nazočio je misi zornici u katedrali sv. Majke Tereze u Prištini i susreo se s biskupom mons. Dodëom Gjergijem.

Tijekom susreta biskup Gjergij upoznao je ministra Banožića s djelovanjem Prizrensko-prištinske biskupije koja aktivno sudjeluje u poboljšanju i izgradnji društvenog života. Iako je Katolička crkva s oko 50 tisuća vjernika manjina u Republici Kosovu pod njezinim okriljem djeluju i četiri osnovne i srednje škole, kao i Caritas.

Zahvalivši ministru Banožiću na posjetu i iskazanoj podršci Hrvatima izvan domovine, biskup Gjergij je posebno izrazio zahvalnost svim Hrvatima iz dijaspore i Kosova koji su pomogli oko izgradnje katedrale istaknuvši kako su svećenici posebno vezani za Hrvatsku gdje je većina njih završila studij teologije.

Ministar Banožić na zornici u katedrali sv. Majke Tereze u PrištiniMinistar Banožić na zornici u katedrali sv. Majke Tereze u PrištiniMinistar Banožić na zornici u katedrali sv. Majke Tereze u PrištiniMinistar Banožić na zornici u katedrali sv. Majke Tereze u PrištiniMinistar Banožić na zornici u katedrali sv. Majke Tereze u PrištiniMinistar Banožić na zornici u katedrali sv. Majke Tereze u PrištiniMinistar Banožić na zornici u katedrali sv. Majke Tereze u PrištiniMinistar Banožić na zornici u katedrali sv. Majke Tereze u PrištiniMinistar Banožić na zornici u katedrali sv. Majke Tereze u Prištini