Ministar Banožić obišao inženjerijske radove Hrvatske vojske u Vatrogasnom centru "Šapjane" | Foto: MORH

Ministar Banožić obišao inženjerijske radove Hrvatske vojske u Vatrogasnom centru “Šapjane”

Ministar Banožić je pohvalio suradnju Ministarstva obrane i Hrvatske vatrogasne zajednice naglasivši kako će se ona nastaviti i u budućnosti

Ministar obrane Mario Banožić posjetio je 24. rujna 2020. godine Vatrogasni trenažni centar „Šapjane“ gdje se upoznao s inženjerijskim radovima u kojima su sudjelovali pripadnici Hrvatske vojske.

Riječ je o radovima na uređenju vježbovnih polja koji su namijenjeni za obuku pripadnika vatrogasnih postrojbi, kao i svih ostalih hitnih službi za upravljanje u kriznim situacijama. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 1,1 milijun kuna, dok su ostatak sredstava u iznosu od po milijun kuna, osigurale Primorsko-goranska županija i Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije.

Nakon održane prezentacije o radovima, ministar Banožić je izrazio zadovoljstvo viđenim istaknuvši: “Ovo je iznimno zahtjevan posao, a ovom prigodom čestitam pripadnicima Hrvatske kopnene vojske koji su dali svoj doprinos u ostvarenju ovog projekta”. Također, ministar je pohvalio suradnju s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom naglasivši kako je projekt iznimno važan, kako za vatrogastvo, tako i za sve hitne službe.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković također je pohvalio suradnju Hrvatske vatrogasne zajednice i Ministarstva obrane te naglasio kako će se ona nastaviti i u budućnosti. “Projekt vježbališta Hrvatske vatrogasne zajednice se razvija i drago mi je vidjeti rezultate”, zaključio je zapovjednik Tucaković.

Također, razgovaralo se i o zajedničkim obukama pripadnika Hrvatske ratne mornarice i vatrogasaca na ovom vježbalištu, tijekom koje bi se pripadnici Hrvatske vojske upoznali s labirintom za orijentaciju i osobnom zaštitnom opremom kao bitnim elementima za spašavanje kod eventualnih požara brodova.

Ministar Banožić obišao inženjerijske radove Hrvatske vojske u Vatrogasnom centru Ministar Banožić obišao inženjerijske radove Hrvatske vojske u Vatrogasnom centru Ministar Banožić obišao inženjerijske radove Hrvatske vojske u Vatrogasnom centru Ministar Banožić obišao inženjerijske radove Hrvatske vojske u Vatrogasnom centru