Ministar Banožić održao sastanak s predstavnicima Czechoslovak Group CSG | Foto: MORH/ J. Kopi

Ministar Banožić održao sastanak s predstavnicima Czechoslovak Group CSG

Održana prezentacija o portfelju tvrtki i proizvoda Czechoslovak Group CSG

Ministar obrane Mario Banožić sa suradnicima u ponedjeljak 11. listopada 2021. godine u Ministarstvu obrane održao je sastanak s predstavnicima Czechoslovak Group (CSG) na čelu s osnivačem Jaroslavom Strandom.

Na sastanku je održana prezentacija o portfelju tvrtki i proizvoda Czechoslovak Group CSG. Također, razgovaralo se o daljnjem vidu obrambene suradnje kao i interesu za tvrtku Đuro Đaković.

Ministar obrane Banožić istaknuo je kako je težnja ministarstva da budući vlasnik tvrtke Đuro Đaković zadrži postojeće sposobnosti kompanije koja je iznimno važna za održavanje postojeće i buduće vojne tehnike na kojoj Oružane snage RH temelje svoje obrambene sposobnosti.

Osnivač CSG-a Jaroslav Strand rekao je kako tvrtka Đuro Đaković, osim u Hrvatskoj, ima potencijala i za održavanje vojne opreme drugih zemalja.

Czechoslovak Group (CSG) je holding kompanija koja se nadovezuje na tradiciju čehoslovačke industrije, koja promiče i dalje razvija aktivnosti tradicionalnih čeških i slovačkih tvrtki na području civilne i obrambene industrijske proizvodnje.

Ministar Banožić održao sastanak s predstavnicima Czechoslovak Group CSGMinistar Banožić održao sastanak s predstavnicima Czechoslovak Group CSGMinistar Banožić održao sastanak s predstavnicima Czechoslovak Group CSGMinistar Banožić održao sastanak s predstavnicima Czechoslovak Group CSG