Ministar Banožić povodom 32. obljetnice HRM-a: Hrvatski mornari snaga su moderne HV na moru | Foto: Arhiva MORH

Ministar Banožić povodom 32. obljetnice HRM-a: Hrvatski mornari snaga su moderne HV na moru

U Domovinskom ratu bili ste prvi čuvari hrvatskog Jadrana i priobalja, a danas ste udarna snaga naše moderne Hrvatske vojske na moru, poručuje Banožić

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u ponedjeljak 18. rujna 2023. godine čestitku pripadnicima i pripadnicama Hrvatske ratne mornarice povodom 32. obljetnice osnutka.

“Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske ratne mornarice,

čestitam vam 32. obljetnicu ustrojavanja Dana Hrvatske ratne mornarice.

U Domovinskom ratu bili ste prvi čuvari hrvatskog Jadrana i priobalja, a danas ste udarna snaga naše moderne Hrvatske vojske na moru.

Hvala vam, poštovane pripadnice i pripadnici HRM-a, na svim naporima koje ulažete u očuvanju i izgradnji sposobnosti za izvršenje zahtjevnih zadaća na hrvatskom Jadranu, ali i šire.

Svoje sposobnosti dokazujete i u vojnim vježbama i u operacijama potpore miru diljem svijeta, hvala vam što pokazujete svu snagu moderne Hrvatske vojske!

Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane znaju kako vrhunski motiviranim mornarima i vojnicima, našoj najvećoj snazi, trebaju i vrhunska vojna sredstva.

I zato ulažemo do sada najveća financijska sredstva od Domovinskog rata u sustavno jačanje sposobnosti sve tri grane naše Hrvatske vojske.

Ulažemo u pripadnike Oružanih snaga, u sve segmente njihovog života i rada, jer bez zadovoljnih pripadnica i pripadnika HV-a nema vjerodostojne vojne sile.

Poštovani pripadnici HRM-a, budite ponosni na postignute rezultate!

Dragi hrvatski mornari, nek’ vam je mirno more!”