Foto: Arhiva MORH

Ministar Banožić ročnicima u Požegi: Mladi ljudi značajno unapređuju i jačaju Hrvatsku vojsku

Projektima modernizacije sposobnosti HV-a, naše oružane snage opremamo suvremenim tehnologijama i stvaramo poslodavca koji odgovara na sve potrebe mladih, poručuje ministar

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu 3. lipnja 2023. godine čestitku 38. naraštaju ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju i 15. naraštaju vrhunskih sportaša – ugovornih pričuvnika Hrvatske vojske koji su prisegnuli u vojarni “123. brigade HV” u Požegi.

“Drage ročnice i ročnici,

od srca vam čestitam na današnjoj prisezi kojom ste dokazali svoju predanost i odanost domovini.

Hvala vam što ste upravo Hrvatsku vojsku prepoznali kao neodvojiv dio hrvatskog nacionalnog identiteta!

Vaša odluka za odlazak na dragovoljno vojno osposobljavanje, uvjeren sam, prvenstveno je motivirana velikom ljubavi prema vlastitoj domovini.

Međutim, uvjeren sam kako imate i veliku želju da vaša svakodnevica bude zanimljiva, uzbudljiva i na koncu, da vam pruža mogućnost stalnog napredovanja i usavršavanja.

Provođenjem projekata modernizacije sposobnosti Hrvatske vojske, naše oružane snage opremamo suvremenim tehnologijama i stvaramo poslodavca koji odgovara na sve potrebe mladih ljudi.

Upravo u mladim ljudima vidimo ključnu snagu i motivaciju za daljnje unapređenje našeg obrambenog sustava jer vjerujemo kako ga mladi ljudi, svojim promišljanjima i vizijama, mogu značajno unaprijediti i ojačati.

Pozivam vas da svoj put nastavite u Hrvatskoj vojsci te da ju u nadolazećem razdoblju zajedno osnažujemo i razvijamo.

Dobro nam došli!”.