Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023 | Foto: MORH/ F. Klen

Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023: “Hrvatska ima zavidan status na tržistu vojne industrije”

Snažna, moderna, inovativna i kvalitetna hrvatska obrambena industrija bitan je faktor za naš obrambeni sustav i sigurnost hrvatskih građana, ističe ministar Banožić

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2023) danas je, 4. svibnja 2023., ušla u drugi dan održavanja u sportskoj dvorani “Krešimir Ćosić” u Zadru. Uz više bilateralnih sastanaka na marginama konferencije, ministar obrane Mario Banožić danas je obišao izložbeni prostor u dvorani.

Među više od 200 izlagača naoružanja i vojne opreme iz 30 zemalja mnoge su svjetski renomirane hrvatske tvrtke kao što su Šestan Busch, HS Produkt i DOK-ING, te poznati inozemni proizvođači među kojima su Dassault, Rafael i MBDA.

Tijekom razgledavanja izložbenih prostora te razgovora s predstavnicima hrvatskih i stranih proizvođača, ministar obrane Banožić istaknuo je da imena tvrtki koja sudjeluju na ASDA-i potvrđuju veliki značaj i ugled izložbe, ali i bitan status hrvatske vojne industrije na svjetskom tržištu.

“Ovogodišnja ASDA još jedna je potvrda kako je riječ o izložbi koja kontinuirano raste, razvija se i predstavlja iznimnu priliku za interakciju oružanih snaga i vojne industrije. U tome prilog ide i činjenica kako se ove godine u Zadru predstavlja dosad najveći broj domaćih i međunarodnih izlagača. Isto tako, potpora Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva obrane ASDA-i potvrđuju da smo prepoznali hrvatsku obrambenu industriju kao gospodarski sektor s vrhunskim hrvatskim proizvodima i brojnim inovacijama.

Nadalje, snažna, moderna, inovativna i kvalitetna obrambena industrija bitan je faktor za naš obrambeni sustav i opću sigurnost hrvatskih građana” zaključio je ministar.

Izlagači su ministru obrane zahvalili na poticaju razvoja hrvatske obrambene industrije te na stvaranju mogućnosti da postane još konkurentnija na zahtjevnom svjetskom tržištu.

ASDA 2023 sedmo je izdanje već tradicionalne izložbe. Prvi put se održava u Zadru, otvorena je 3. a završava 5. svibnja.

Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023Ministar Banožić s izlagačima na ASDA-i 2023