Foto: Vlada RH/D. Galić

Ministar Banožić s predstavnicima SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley

Ministar obrane Mario Banožić danas je sudjelovao na online sastanku s predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država predvođenim zamjenicom pomoćnika državnog tajnika SAD-a za obranu Laurom Cooper

Sastanku su nazočili i predstavnici Ureda predsjednika Vlade, Glavnog stožera Oružanih snaga RH, Ministarstva obrane, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te zapovjednici grana Hrvatske vojske.

Na sastanku je još jednom naglašena predanost Vlade osnaživanju svih grana Hrvatske vojske radi uspješnog odgovora na suvremene obrambene i sigurnosne izazove.

S američkim predstavnicima razgovaralo se i o tehničkim pitanjima ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS.

„Vlada će nastaviti podupirati modernizaciju i razvoj sposobnosti Hrvatske vojske. Važno je da sve grane Oružanih snaga Republike Hrvatske svoje sposobnosti prilagode postojećim sigurnosnim izazovima. Vlada će podržati svako takvo nastojanje. U tom kontekstu važno nam je nastaviti razvijati izvrsne bilateralne odnose s našim saveznicima i partnerima“, rekao je ministar obrane Banožić.

Vlada želi dugoročno dobru i održivu investiciju za Hrvatsku kopnenu vojsku, a pritom je važno procijeniti iznos potrebnih daljnjih ulaganja za modernizaciju, kojima bi se osigurala dugoročna održivost ovih vozila u sljedećih 20 do 30 godina.