Ministar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovniji | Foto: MORH/ J. Kopi

Ministar Banožić s pripadnicima Obavještajne pukovnije

Hvala vam što svojim radom i zalaganjem provodite zadane misije i zadaće i omogućujete izgradnju moderne HV, poručuje ministar Banožić

Ministar obrane Mario Banožić u pratnji načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH admirala Roberta Hranja i suradnika posjetio je u petak 3. veljače 2023. godine Obavještajnu pukovniju Hrvatske vojske.

Tijekom radnog posjeta održan je sastanak nakon kojeg je ministar obišao Taktičko – tehnički zbor opreme te se upoznao sa zadaćama i aktivnostima kroz prikaz sposobnosti pripadnika ove postrojbe.

Ministar Banožić izrazio je zadovoljstvo današnjim posjetom ovoj specifičnoj postrojbi istaknuvši kako je riječ o modernoj i profesionalnoj organizaciji koja je sposobna za učinkovito ispunjavanje zadaća i suočavanje sa sigurnosnim izazovima.

“Svoje zadaće ispunjavate na najbolji mogući način, podižući ljestvicu očekivanja i ne strahujući od izazova”, poručio je ministar pripadnicima istaknuvši njihovu nezamjenjivu ulogu aktivnih sudionika u situacijama korištenja i pomoći Oružanih snaga kod raznih ugroza te prirodnih nesreća i katastrofa.

U tom kontekstu istaknuo je važnost pripadnika postrojbe u provedbi protupožarnih zadaća odnosno izviđanja tijekom Protupožarne sezone. Naime, upravo kvalitetnim i pravovremenim djelovanjem tijekom provedbe izviđanja besposadnim zrakoplovnim sustavom omogućeno je djelovanje vatrogasnih snaga na terenu čime je mnogo puta spriječeno nastajanje katastrofalnih posljedica.

Istaknuvši kako je upravo vojnik središte obrambenog sustava, ministar je naglasio da su od početka mandata Vlade Andreja Plenkovića donesene brojne mjere vezane uz poboljšanja materijalnih prava i uvjeta života i rada vojnika, dočasnika i časnika Hrvatske vojske. Osvrnuo se i na procese opremanja i modernizacije istaknuvši: “Dosadašnjim radom pokazali smo da je iznimno važno unaprjeđenje procesa opremanja, modernizacije i izgradnje sposobnosti i na tome radimo i dalje. Osiguravamo uvjete za funkcioniranje i djelovanje Hrvatske vojske i provedbu misija i zadaća”.

Ministar je na kraju zahvalio svim pripadnicima Obavještajne pukovnije na profesionalnosti i zalaganju te im poželio puno uspjeha u budućem radu. “Hvala vam što svojim radom i zalaganjem provodite zadane misije i zadaće i omogućujete izgradnju moderne Hrvatske vojske”, poručio je.

Zapovjednik Obavještajne pukovnije brigadir Zvonimir Rogić izložio je viziju razvoja postrojbe u nadolazećem razdoblju te zahvalio ministru obrane na potpori koju Ministarstvo obrane pruža Obavještajnoj pukovniji.

“Zahvaljujem na razumijevanju važnosti potpore budućih projekata elektroničkog ratovanja, kao i domeni strateških višenamjenskih besposadnih zrakoplovnih sustava”, rekao je brigadir Rogić.

Ministar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovnijiMinistar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovnijiMinistar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovnijiMinistar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovnijiMinistar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovnijiMinistar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovnijiMinistar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovnijiMinistar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovnijiMinistar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovnijiMinistar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovnijiMinistar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovniji