Ministar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom Morom | Foto: MORH / J. Kopi

Ministar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom Morom

Ministar Banožić i veleposlanik Mora tijekom susreta izrazili su zadovoljstvo bilateralnom suradnjom dviju država

Ministar obrane Mario Banožić sastao se u utorak, 16. veljače 2021. godine u Ministarstvu obrane s veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj.E. Ilanom Morom.

Ministar Banožić i veleposlanik Mor tom prigodom izrazili su zadovoljstvo bilateralnom suradnjom dviju država, a iskazana je i otvorenost za produbljivanje obrambene suradnje u područjima od obostranog interesa.

Zahvalivši se na pomoći koju je Država Izrael uputila Republici Hrvatskoj nakon što su razorni potresi pogodili Sisačko-moslavačku županiju krajem 2020. godine, ministar obrane kazao je kako vjeruje da će dvije prijateljske države u budućnosti produbiti suradnju na obostranu korist.

“Tijekom posljednjih nekoliko godina razvili smo dobru vojno-tehničku suradnju i uspjeli smo ojačati veze između naših obrambenih industrija, što smatram vrlo važnim aspektom naše daljnje suradnje”, rekao je ministar obrane.

Izraelski veleposlanik Mor kazao je kako je između dviju država iskazan obostran interes za nastavak aktivnosti obrambene suradnje, vojno-tehničke suradnje i kibernetičke sigurnosti.

Također, u području vojno-tehničke suradnje, MORH i OSRH ostvarili su vrlo dinamičnu suradnju s tvrtkama izraelske obrambene industrije, a suradnja dviju država održava se i u području protupožarne suradnje.

Ministar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom MoromMinistar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom MoromMinistar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom MoromMinistar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom MoromMinistar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom MoromMinistar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom MoromMinistar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom MoromMinistar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom Morom