Ministar Banožić s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora | Foto: MORH / J. Kopi

Ministar Banožić susreo se s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora

Ministar obrane i predstavnici Hrvatskog generalskog zbora razgovarali o projektima MORH-a, Oružanih snaga i Hrvatskog generalskog zbora

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima, susreli su se četvrtak, 25. veljače 2021. godine u Ministarstvu obrane s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zbora predvođenim predsjednikom, generalom zbora u mirovini Pavlom Miljavcem.

Ministar Banožić upoznao je predstavnike Hrvatskog generalskog zbora s projektima Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

“S predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora razmijenio sam mišljenja o aktivnostima MORH-a i Oružanih snaga RH, o daljnjim planovima vezanim za opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske i upoznao se s njihovim projektima. Hvala im za doprinos u izgradnji obrambenog sustava kao i u obrani Domovine i hrvatskog naroda. Ovim smo sastankom potvrdili kvalitetnu suradnju koju imamo”, rekao je ministar Banožić.

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, general zbora u mirovini Pavao Miljavac upoznao je ministra Banožića s projektima od kojih je izdvojio “Pridruži se – Aktivni u mirovini” koji za cilj ima jačanje organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika i “Leksikon generala i admirala OS RH u razdoblju od 1991. – 2016. godine”. “Iznimno smo zadovoljni današnjim sastankom. Hvala ministru Banožiću na suradnji te izražavam podršku Hrvatskog generalskog zbora Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci”, poručio je Miljavac.

Ministar Banožić s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zboraMinistar Banožić s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zboraMinistar Banožić s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zboraMinistar Banožić s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zbora