Ministar Banožić uručio rješenja o prijmu u vojnu službu časnicima zdravstvene službe | Foto: MORH/ F. Klen

Ministar Banožić uručio rješenja o prijmu u vojnu službu časnicima zdravstvene službe

Vi ste već sada, kao mladi ljudi, postali slika i prilika čuvara najvećih i najplemenitijih društvenih vrednota, poručio je ministar Banožić

Ministar obrane Mario Banožić sa suradnicima uručio je rješenja o prijmu u djelatnu vojnu službu kandidatima za časnike zdravstvene službe u ponedjeljak 6. veljače 2023. u Ministarstvu obrane.

U djelatnu vojnu službu primaju se četiri časnika zdravstvene službe, dvoje liječnika, doktorica veterinarske medicine i stručni prvostupnik sestrinstva.

Tom prilikom ministar Banožić im je zaželio dobrodošlicu u Hrvatsku vojsku i zahvalio što su svoj profesionalni put i razvoj odlučili nastaviti upravo u Hrvatskoj vojsci.

“Poziv za koji ste se odlučili uz vojnički, zahtjeva veliku odgovornost i samosvjesnost, samouvjerenost i snagu. Vi ste već sada, kao mladi ljudi, postali slika i prilika čuvara najvećih i najplemenitijih društvenih vrednota. Nesebično ste pristali biti tu za drugoga, pomagati i bezrezervno služiti Domovini, što će od vas zahtijevati brojna odricanja. Zato uvijek budite svjesni odore koju nosite i dva časna poziva kojima u toj odori služite”, rekao je ministar.

Ministar obrane posebno je zahvalio časnicama Hrvatske vojske što su se odlučile ostvariti karijeru u Oružanim snagama RH istaknuvši kako mu je drago vidjeti sve veći broj žena u Hrvatskoj vojsci.

“I vi danas i neki drugi mladi ljudi sutra, svojim znanjima i vještinama doprinosite izgradnji još modernijih i snažnijih Oružanih snaga. Na taj način, svi mi zajedno radimo na izgradnji sigurnog okruženja za naše najmilije. Kao što i sami vidite Vlada RH nastavit će ulaganje u modernizaciju sposobnosti svih grana Hrvatske vojske”, istaknuo je ministar Banožić i dodao kako je važno dugoročno promišljati i planirati ulaganja u obrambeni resor.

“Svoje uzore uvijek tražite u hrvatskim braniteljima i imajte na umu kako je većina njih bila upravo vaših godina, čak i mlađa, kada je odgovorno odlučila stati u obranu Domovine. Pritom bih volio da u svakom trenutku budete svjesni kako je Ministarstvo obrane uvijek tu za svakoga od vas, naša vrata uvijek će vam biti otvorena”, zaključio je ministar obrane.

Časnice i časnici zahvalili su ministru Banožiću na podršci kazavši kako vjeruju da je pred njima uspješna vojna karijera.

Ministar Banožić uručio rješenja o prijmu u vojnu službu časnicima zdravstvene službeMinistar Banožić uručio rješenja o prijmu u vojnu službu časnicima zdravstvene službeMinistar Banožić uručio rješenja o prijmu u vojnu službu časnicima zdravstvene službeMinistar Banožić uručio rješenja o prijmu u vojnu službu časnicima zdravstvene službeMinistar Banožić uručio rješenja o prijmu u vojnu službu časnicima zdravstvene službeMinistar Banožić uručio rješenja o prijmu u vojnu službu časnicima zdravstvene službeMinistar Banožić uručio rješenja o prijmu u vojnu službu časnicima zdravstvene službeMinistar Banožić uručio rješenja o prijmu u vojnu službu časnicima zdravstvene službeMinistar Banožić uručio rješenja o prijmu u vojnu službu časnicima zdravstvene službe