Ministar Božinović posjetio Bojnu za specijalna djelovanja

Ministar obrane Davor Božinović posjetio je danas, 14. listopada 2011. godine., Bojnu za specijalna djelovanja u vojarni “Drgomalj” u Delnicama.  Tijekom posjeta, ministra Božinovića je o ustroju, zadaćama, misijama i preuzetim partnerskim cijevima postrojbe upoznao zapovjednik Bojne za specijalna djelovanja i vojarne “Drgomalj” pukovnik Dražen Ressler, koji je posebno istaknuo angažman pripadnika BSD-a u međunarodnim vojnim operacijama ISAF, posebice kroz mentoriranje i obučavanje afganistanskih snaga sigurnosti.

U sklopu posjeta i obilaska vojarne ministar Božinović obišao je i spomen Sobu poginulih pripadnika specijalnih postrojbi tijekom Domovinskog rata, kojom se prigodom upisao u knjigu sjećanja, obišao je i skladište naoružanja, kao i smještajne kapacitete vojarne.

U svom obraćanju ministar Božinović je ukazao na važnost sudjelovanja pripadnika BSD-a u međunarodnim vojnim operacijama, te naglasio da treba iskoristiti stečeno znanje i potencijal za obuku stranih instruktora u mirovnim misijama. Također istaknuo je i važnost međunarodne vojne vježbe  „Jackal Stone 12“, jer kako je istaknuo kroz tu vježbu dokazujemo sposobnosti OSRH u cjelini, zajedničko djelovanje sa ostalim članicama NATO saveza ali i suradnju sa zemljama iz regije.

Uz ministra Božinovića u radnom posjetu vojarni „Drgomalj“ bio je i zamjenik načelnika GS OSRH za operacije kontraadmiral Zdenko Simičić,

Ministar Božinović u posjetu BSD-uMinistar Božinović u posjetu BSD-uMinistar Božinović u posjetu BSD-uMinistar Božinović u posjetu BSD-uMinistar Božinović u posjetu BSD-uMinistar Božinović u posjetu BSD-uMinistar Božinović u posjetu BSD-uMinistar Božinović u posjetu BSD-uMinistar Božinović u posjetu BSD-uMinistar Božinović u posjetu BSD-uMinistar Božinović u posjetu BSD-u