Ministarstvo obrane RH

Ministar Krstičević i direktor Europske obrambene industrije Domecq u HGK

Ministar obrane Damir Krističević i izvršni direktor EDA-e Jorge Domecq 2. rujna 2019. održat će izlaganja za predstavnike hrvatske obrambene industrije

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i izvršni direktor Europske obrambene agencije Jorge Domecq u ponedjeljak, 2. rujna 2019. godine održat će izlaganja na radionici za predstavnike hrvatske obrambene industrije i znanstveno-istraživačke zajednice u Hrvatskoj gospodarskoj komori, koja se održava u 13.30 sati.

Također, na radionici će izlaganje održati i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Cilj radionice je informirati zainteresirane o radu i aktivnostima Europske obrambene agencije i Europske komisije te o mogućnostima koje se za malo i srednje poduzetništvo i znanstveno-istraživačku zajednicu pružaju novim obrambenim inicijativama EU.

Naglasak će biti na mogućnostima za istraživanje i razvoj obrambenih sposobnosti u okviru Europskog obrambenog fonda (EDF), Europskog programa industrijskog razvoja u području obrane (EDIDP), Stalne strukturirane suradnje (PESCO) i ostalih relevantnih instrumenata EU planiranih u okviru novog Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.–2027. godine.