Foto: MORH/ M. Čobanović

Ministar Krstičević i general Šundov obišli vojnike u Letovaniću

Ministar Krstičević zahvalio je pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći narodu u obrani od poplava

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima obišli su danas, 13. ožujka 2018. godine poplavljeno područje Letovanić u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje su pripadnici Oružanih snaga RH angažirani na izgradnji nasipa i punjenju vreća s pijeskom.

Tom prigodom, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i načelnik Općine Letovanić Ivica Perović upoznali su ministra Krstičevića i generala Šundova s trenutnim stanjem na području Letovanića zahvalivši pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći u obrani od poplava.

Obilazeći poplavljena područja ministar Krstičević je naglasio kako se imao priliku uvjeriti da na terenu vlada sinergija između lokalne zajednice i civilnih i vojnih institucija. „Najvažnija je sinergija, solidarnost i zajedništvo koje je prisutno ovdje na terenu“, rekao je ministar Krstičević. 

Pohvalio je angažman vojnika, dočasnika i časnika istaknuvši: „Hrvatska vojska je uvijek na raspolaganju svome narodu. Ovo što čine u korist zaštite privatne i državne imovine je zaista ponos svih nas“.  

Također, ministar je najavio da će se i dalje pratiti razvoj situacije na terenu i pravovremeno poduzimati sve mjere kako bi se situacija što prije normalizirala. „Sve raspoložive snage stavit ćemo na raspolaganje i pomoći lokalnoj zajednici i ugroženom stanovništvu“, zaključio je Krstičević.

Trenutno je na području Sisačko-moslavačke županije angažirano 102 pripadnika Hrvatske kopnene vojske i to na području Letovanića 52 pripadnika s tri kamiona, u Petrinji 21 pripadnik s dva kamiona i jednim amfibijom, a na  području Hrvatske Kostajnice angažirano je 29 pripadnika HKoV-a s dva kamiona, jednim amfibijom i dva čamca.

Također, na području Karlovačke županije u mjestu Logorište angažirani su pripadnici HKoV-a, ukupno 15 pripadnika.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2727″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”870″ thumbnail_height=”600″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/var/www/morh/public_html/wp-content/themes/morh/nggallery/gallery-carousel.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]