Foto: MORH

Ministar Krstičević u obilasku opožarenog područja na Pelješcu

Tijekom obilaska požarišta na Pelješcu ministar Krstičević se susreo s vojnicima i vatrogascima koji su cijelu noć bili na požarištu

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević jutros, 26. rujna 2018. godine je u obilasku opožarenog područja na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje se susreo s pripadnicima kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH i vatrogasacima koji su cijelu noć bili angažirani na požarištu.


Tijekom obilaska ministar Krstičević je razgovarao s vojnicima i vatrogascima koji su ga upoznali s trenutnom situacijom te je u ime Vlade Republike Hrvatske zahvalio svim uključenima na terenu, vatrogascima, lokalnoj zajednici i pripadnicima Hrvatske vojske na velikom angažmanu pri sanaciji požara istaknuvši: “Iznimno cijenim angažman i trud svih ljudi na terenu koji su cijelu noć bili angažirani kako bi se situacija stavila pod kontrolu. Kroz sustav domovinske sigurnosti, sinergiju i kroz koordinirano djelovanje zajednički djelujemo kako bi se situacija čim prije sanirala”.

Nakon obilaska požarišta, ministar Krstičević održat će u Općini Orebić, Obala pomoraca 24, u 8.00 sati sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije na kojemu će se dogovoriti daljnji koraci.

Foto: MORH

Na gašenje požara na području Orebića-Mokalo-Podstup upućen je jedan Canadair CL-415, a u ranim jutarnjim satima, u srijedu, 26. rujna 2018., pridružila su mu se i dodatna 52 pripadnika kopnenih snaga iz vojarne “126. brigade HV-a” u Sinju sa sedam motornih vozila te je trenutno na požarištu angažirano ukupno 102 pripadnika i 12 motornih vozila.

Podsjetimo, tijekom jučerašnjeg dana, u gašenju požara sudjelovalo je tri Canadaira CL-415, 50 pripadnika PP NOS-a Hrvatske kopnene vojske prevezeno je s dva helikoptera MI-8 MTV-1 na požarište Orebić, dok je pet kamiona s opremom i vozilom veze na isto požarište upućeno desantnim brodom-minopolagačem DBM-82 PP NOS-a Hrvatske ratne mornarice.

Također, na gašenje požarišta u Metkoviću u Dubrovačko-nertvanskoj županiji upućen je jedan Canadair CL-415.