Ministar Banožić obišao je Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama | Foto: OS RH/ D. Vujević

Ministar obrane obišao Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama

Ministar Banožić istaknuo je kako je ulaganje u obrambeni resor ulaganje u sigurnost svih hrvatskih građana te kako će Vlada RH nastaviti ulagati u opremanje i modernizaciju HV-a

Ministar obrane Mario Banožić obišao je u petak 19. kolovoza 2022. godine Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama gdje je, između ostalog, nazočio i sastanku glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima.

Sa zadaćama OVZ-a koje se u tijeku, kao i dosadašnjim angažmanima tijekom protupožarne sezone ministra obrane izvijestio je glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković. Također, radilo se na pripremi raščlambe protupožarne sezone, kao i odgovorima na izazove koji su se pojavili u ovoj PP sezoni.

Ministar Banožić istaknuo je kako OVZ u Divuljama i tijekom ovogodišnje, vrlo zahtjevne protupožarne sezone, dokazao više nego uspješnu suradnju svih sastavnica sustava domovinske sigurnosti.

„S današnjim danom od početka II. faze protupožarne sezone bilježimo 96 požara u kojima su sudjelovale zračne snage PP NOS-a OSRH. Ovaj broj pokazatelj je zaista velikog obima posla i angažmana pripadnika Hrvatske vojske i zato moram reći kako sam izrazito ponosan na naše pilote i zrakoplovne tehničare. Svi oni, unatoč izazovima s kojima su se susreli, što od onih tehničke naravi pa sve do požara katastrofalnih razmjera, pokazali su što znači profesionalizam, spremnost i požrtvovnost na djelu i kada je najpotrebnije“, rekao je ministar obrane.

Ministar Banožić ponovio je kako je ulaganje u obrambeni resor izravno ulaganje u sigurnost svih hrvatskih građana, ali i svih onih koji se ovdje zateknu te kako će Vlada Republike Hrvatske odlučno nastaviti ulagati u opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske.

Pripadnicima Hrvatske vatrogasne zajednice ministar je zahvalio na angažmanu tijekom ovogodišnje protupožarne sezone istaknuvši kako podržava svako nastojanje za poboljšanjem njihovih prava te uvjeta života i rada.

Ministar obrane obišao Operativno vatrogasno zapovjedništvo u DivuljamaMinistar obrane obišao Operativno vatrogasno zapovjedništvo u DivuljamaMinistar obrane obišao Operativno vatrogasno zapovjedništvo u DivuljamaMinistar obrane obišao Operativno vatrogasno zapovjedništvo u DivuljamaMinistar obrane obišao Operativno vatrogasno zapovjedništvo u DivuljamaMinistar obrane obišao Operativno vatrogasno zapovjedništvo u DivuljamaMinistar obrane obišao Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama