Ministar Banožić i Dragan Čović razgovarali su o reformi izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini | Foto: MORH

Ministar obrane susreo se s predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Čovićem

Ministar Banožić iskazao je potporu postizanju dogovora političkih stranka u BiH i usvajanju promjena Izbornog zakona i susreo se s vrhbosanskim nadbiskupima Puljićem i Vukšićem

Ministar obrane Mario Banožić u sklopu službenog posjeta Bosni i Hercegovini sastao se u utorak 30. studenoga 2021. godine s predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

Ministar Banožić i Dragan Čović razgovarali su o reformi izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini kako bi Hrvati kao konstitutivni narod u BiH imali legitimne predstavnike u Predsjedništvu BiH, ali i ostalim visokim predstavničkim tijelima.

Istaknuvši kako je položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini od iznimnog značaja za Republiku Hrvatsku te kako Hrvatska želi ravnopravan položaj Hrvata u BiH, ministar obrane iskazao je potporu postizanju što skorijeg dogovora političkih stranka u BiH i usvajanju promjena Izbornog zakona.

Čović je ministra Banožića upoznao s aktualnim događanjima u BiH, a razgovaralo se i o putu BiH prema članstvu u EU i NATO-u te gospodarskoj suradnji između dvije zemlje.

Ministar obrane u pratnji veleposlanika RH u BiH Ivana Sabolića, susreo se i s vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom kardinalom Vinkom Puljićem i vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata BiH Tomom Vukšićem. Nadbiskupi su ministra obrane upoznali s položajem katolika u Bosni i Hercegovini te mu zahvalili na posjetu. Ministar obrane i u ovoj prigodi kazao je kako će Republike Hrvatska nastaviti pružati potporu te podržavati svako nastojanje da se poboljša položaj i status Hrvata na području BiH.

Ministar obrane susreo se s predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH ČovićemMinistar obrane susreo se s predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH ČovićemMinistar obrane susreo se s predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH ČovićemMinistar obrane susreo se s predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH ČovićemMinistar obrane susreo se s predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Čovićem