Ministar Vukelić u Međimurskoj županiji

Ministar obrane Branko Vukelić, nakon posjeta gradu Varaždinu u petak, 5. ožujka posjetio je i Međimursku županiju gdje se sastao sa međimurskim županom Ivanom Perhočem

Tijekom sastanka razgovaralo se o otvorenim pitanjima vezano uz predaju bivših vojnih objekata u Međimurskoj županiji, te mogućnostima daljnje gospodarske suradnje s tvrtkama iz ove Županije, a po pitanju opskrbljivanja MORH-a i OS RH.

U izjavi za medije ministar Vukelić rekao je kako je jedna od tema razgovora bila vezana uz ispunjavanje obveza iz ugovora kojim su 2007. godine predani bivši vojni objekti, a u smislu izgradnje objekata za potrebe OS RH. Istaknuo je kako će se obzirom na postojeću financijsku situaciju, produžiti rok za realizaciju neispunjenih obveza prema MORH-u u smislu izgradnje skladišta za potrebe OS RH, čija se vrijednost procjenjuje na 15 milijuna kuna. Naglasio je kako će se realizacija tih obveza ostvariti na najoptimalniji način i za Ministarstvo obrane RH i Međimursku županiju. Također, rekao je kako se na području Međimurske županije nalazi velik broj tvrtki s kojima Ministarstvo surađuje, a koje su u prošloj godine pružile usluge i proizvode MORH-u i OS RH u iznosu od 25 milijuna kuna, te da je u budućnosti cilj osnovati tzv. vojno-industrijski klaster, kako bi hrvatsko gospodarstvo bilo maksimalno usmjereno na potrebe MORH-a i OS RH.

Tijekom posjeta Međimurskoj županiji ministar Vukelić obišao je i tvornicu Šestan Busch u Prelogu, gdje se upoznao s proizvodnim procesom zaštitnih kaciga, a koje ova tvrtka proizvodi i za potrebe OS RH.

Tvrtka Šestan Busch gotovo 98 posto svojih proizvoda plasira na međunarodno tržište, u više od 40 zemalja, te je jedan od najboljih primjera uspješne tvrtke iz područja vojne industrije.

Posjet ministra obrane Međimurskoj županijiPosjet ministra obrane Međimurskoj županijiPosjet ministra obrane Međimurskoj županijiPosjet ministra obrane Međimurskoj županijiPosjet ministra obrane Međimurskoj županijiPosjet ministra obrane Međimurskoj županiji