MORH na 16. Smotri Sveučilišta

Ministarstvo obrane RH sudjelovalo je na 16. Smotri Sveučilišta u Zagrebu, koja se od 13. do 15. listopada održavala u prostorima Studenskog centra, a u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu

Kao i dosadašnjih godina, Ministarstvo obrane RH na Smotri Sveučilišta predstavilo se programima privlačenja osoblja u Oružane snage RH. Posjetitelji su se tako mogli informirati o programu civilno-vojnog školovanja „Kadet“, mogućnostima stipendiranja studenata viših godina studija, te o dragovoljnom služenju vojnog roka.

O iskustvima rada u Oružanim snagama, te mogućnostima prijema kroz programe privlačenja osoblja u OSRH, posjetitelje MORH-ovog štanda informirali su djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem, kadeti i vojni piloti u OSRH, a koji su dijelili i prigodne letke i brošure. Najveće zanimanje maturanti i studenti iskazali su za program školovanja i uvjete za stjecanje zvanja vojnog pilota.

Na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta predstavilo se 90-tak izlagača (33 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, pojedina veleučilišta i samostalne visoke škole te 24 šangajska sveučilišta). Procjenjuje se da je Smotru Sveučilišta, u tri dana trajanja, posjetilo preko 15.000 posjetitelja.

Inače, Smotru Sveučilišta za učenike završnih razreda srednjih škola, studente te ostale zainteresirane, organizira Sveučilište u Zagrebu, a s ciljem informiranje budućih studenata o programima studija, opremljenosti fakulteta, dostignućima na pojedinim područjima, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, kao i mogućnostima stipendiranja i sl.

MORH na 16. Smotri SveučilištaMORH na 16. Smotri SveučilištaMORH na 16. Smotri SveučilištaMORH na 16. Smotri SveučilištaMORH na 16. Smotri SveučilištaMORH na 16. Smotri SveučilištaMORH na 16. Smotri SveučilištaMORH na 16. Smotri SveučilištaMORH na 16. Smotri SveučilištaMORH na 16. Smotri SveučilištaMORH na 16. Smotri Sveučilišta