MORH uputio helikopter i osam pripadnika OSRH u pružanje humanitarne pomoći Crnoj Gori

Na zahtjev Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, Vlada Republike Hrvatske, uz suglasnost Predsjednika Republike Hrvatske, donijela je odluku o sudjelovanju Oružanih snaga RH u pružanju humanitarne pomoći Crnoj Gori.

Temeljem te Odluke, danas u petak 17. veljače u 15:59 iz baze u Divuljama u Crnu Goru je upućen helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) Mi-8 MTV-1 sa osam pripadnika OSRH koji čine dvije posade helikoptera.

Pripadnici OSRH koji su upućeni u Crnu Goru osposobljeni su za letenje u snježnim uvjetima, za aktivnosti traganja i spašavanja, a primarno se očekuje kako će sudjelovati u aktivnostima prijevoza ljudi i tereta, a u svrhu otklanjanja posljedica snježnog nevremena u toj susjednoj zemlji.

Helikopter HRZ i PZO sletio je u Zrakoplovnoj bazi ‘Golubovci’ kod Podgorice u 17:20 sati gdje su posadu dočekali ministar obrane Crne Gore Boro Vučinić te veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Petar Turković. U prilogu video materijal Ureda za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.
[nggallery id=721]VIDEO
{auto width=”644″ height=”312″ displaywidth=”432″}helikopter_17022012.xml{/auto}