MORH uputio helikopter i osam pripadnika OSRH u pružanje humanitarne pomoći Crnoj Gori

Na zahtjev Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, Vlada Republike Hrvatske, uz suglasnost Predsjednika Republike Hrvatske, donijela je odluku o sudjelovanju Oružanih snaga RH u pružanju humanitarne pomoći Crnoj Gori

Temeljem te Odluke, danas u petak 17. veljače u 15:59 iz baze u Divuljama u Crnu Goru je upućen helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) Mi-8 MTV-1 sa osam pripadnika OSRH koji čine dvije posade helikoptera.

Pripadnici OSRH koji su upućeni u Crnu Goru osposobljeni su za letenje u snježnim uvjetima, za aktivnosti traganja i spašavanja, a primarno se očekuje kako će sudjelovati u aktivnostima prijevoza ljudi i tereta, a u svrhu otklanjanja posljedica snježnog nevremena u toj susjednoj zemlji.

Helikopter HRZ i PZO sletio je u Zrakoplovnoj bazi ‘Golubovci’ kod Podgorice u 17:20 sati gdje su posadu dočekali ministar obrane Crne Gore Boro Vučinić te veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Petar Turković. U prilogu video materijal Ureda za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

MORH uputio helikopter za pružanje humanitarne pomoći Crnoj GoriMORH uputio helikopter za pružanje humanitarne pomoći Crnoj GoriMORH uputio helikopter za pružanje humanitarne pomoći Crnoj GoriMORH uputio helikopter za pružanje humanitarne pomoći Crnoj GoriMORH uputio helikopter za pružanje humanitarne pomoći Crnoj GoriMORH uputio helikopter za pružanje humanitarne pomoći Crnoj GoriMORH uputio helikopter za pružanje humanitarne pomoći Crnoj GoriMORH uputio helikopter za pružanje humanitarne pomoći Crnoj GoriMORH uputio helikopter za pružanje humanitarne pomoći Crnoj GoriMORH uputio helikopter za pružanje humanitarne pomoći Crnoj Gori