Foto: MORH/ J. Kopi

Na tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnika

Protupoplavni vod Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga sa 253 pripadnika i motornim vozilima i strojevima angažirani su 20. ožujka 2018. godine na tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj

Tako je na području Jasenovca, gdje se očekuje vrhunac vodenog vala koji je dosegnuo 928 centimetara, angažirano 176 pripadnika s potrebnim brojem motornim vozilima i strojevima, na području Brezovice 57 pripadnika sa šest motornih vozila i jednim radnim strojem, a u Letovaniću angažirano je 20 pripadnika Hrvatske vojske s jednim motornim vozilom.

Na području Kosinja pripadnici OS RH završili su s aktivnostima čišćenja ceste s jednim radnim strojem, a noćas su na području Brezovice obilazili nasipe koji su potopljeni vodom i pomagali pri izgradnji zečjih nasipa.

Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje i odluke potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića angažiraju se pripadnici Oružanih snaga RH kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava.

Na tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnikaNa tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnikaNa tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnikaNa tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnikaNa tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnikaNa tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnikaNa tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnikaNa tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnikaNa tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnikaNa tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnikaNa tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji 253 vojnika