Foto: OSRH

Nastavak angažmana Hrvatske vojske u Lici i Gorskom Kotaru

Pripadnici Oružanih snaga RH danas su angažirani u Delnicama, Saborskom, Gračacu, Donjem Lapcu i Sv. Roku

Pripadnici Oružanih snaga RH danas su, 26. veljače 2018. godine angažirani na nekoliko lokacija u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena, i to u Delnicama, Saborskom, Gračacu, Donjem Lapcu i Sv. Roku.

Na području Delnica angažirano je ukupno 69 pripadnika sa četiri kamiona i četiri radna stroja i to jednom kombinirkom, jednim utovarivačem i dva samoistovarivača.

Na području Saborskog u čišćenju prometnica angažirana su dva pripadnika s jednim utovarivačem.

U Gračacu je na aktivnostima čišćenja prometnica angažirano 10 pripadnika Hrvatske vojske sa sedam radnih strojeva i to tri kombinirke, tri samoistovarivača i jednim utovarivačem. Također, na području Glogovca, općina Gračac, na probijanju puta do braniteljske farme angažirana su dva pripadnika OS RH s jednim radnim strojem, utovarivačem.

U Donjem Lapcu na čišćenju prometnica angažirano je šest pripadnika i tri radna stroja i to, jednom kombinirkom i dva utovarivača.

Na području Sv. Roka angažiran je pripadnik OS RH s jednim radnim strojem, utovarivačem.

Podsjetimo, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević u četvrtak, 22. veljače 2018. donio je odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena u skladu sa zahtjevima i tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, a u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića od četvrtka, 22. veljače 2018.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2695″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”870″ thumbnail_height=”600″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/var/www/morh/public_html/wp-content/themes/morh/nggallery/gallery-carousel.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]