Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju provedeno natjecanje u bojevim gađanjima oružanih snaga Republike Hrvatske i Republike Poljske | Foto: HV

Natjecanje u bojevim gađanjima u sklopu MVV UDAR 19

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju provedeno natjecanje u bojevim gađanjima oružanih snaga Republike Hrvatske i Republike Poljske

Međunarodna vojna vježba UDAR 19 provodi se od 23. rujna do 4. listopada 2019. na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju.

U sklopu provedbe vježbe na zemljištu, 23. i 24. rujna 2019. održano je pojedinačno natjecanje u bojevom gađanju iz pješačkog naoružanja pripadnika Gardijske mehanizirane brigade Oružanih snaga RH (GMBR) i pripadnika Oružanih snaga Republike Poljske (17. Mehanizirane brigade ) s po 20 pripadnika.

Priprema za gađanje, tzv. „familijarizacija“ pripadnika oružanih snaga s naoružanjem i sredstvima provedena je 23. rujna 2019., a 24. rujna 2019. provedeno je pripremno gađanje te je održano natjecanje koje se sastojalo od savladavanja pješačkog poligona uz provedbu instiktivnog gađanja.

zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid – Udar 19 | Foto: HV

Predstavnici oružanih snaga Republike Hrvatske i Republike Poljske prezentirali su svoje pješačko naoružanje te proveli obuku iz rukovanja jurišnom puškom VHS D2 i jurišnom puškom Beryl 5,56×45 mm.

Najuspješnijim pripadnicima zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid, ujedno direktor vježbe UDAR 19, uručio je priznanja za postignute rezultate u gađanju.

Prvo i drugo mjesto osvojili su pripadnici Gardijske mehanizirane brigade OSRH, a treće je pripalo pripadniku OS Republike Poljske.