Netom prije strašnog potresa ministar Banožić uručio veliku zlatnu plaketu MORH-a Barbari Matić | Foto: MORH / J. Kopi

Netom prije strašnog potresa ministar Banožić uručio veliku zlatnu plaketu MORH-a Barbari Matić

“Hvala vam što svojim predanim radom i rezultatima na najbolji mogući način predstavljate i promičete ugled Republike Hrvatske i Hrvatske vojske u svijetu” rekao je ministar obrane

U sjeni teških elementarnih nepogoda koje su ovih dana pogodile Sisačko – moslavačku županiju i Zagreb, ostao je susret ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banožića, zamjenika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnika Siniše Jurkovića i njihovih suradnika s najboljom sportašicom Hrvatske za 2020. godinu i ugovornom pričuvnicom Hrvatske vojske Barbarom Matić te predstavnicima Hrvatskog judo saveza održan u utorak, 29. prosinca 2020. godine.

Tom prigodom ministar obrane uručio je veliku zlatnu plaketu MORH-a Barbari Matić, a zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnik Siniša Jurković predao joj je prigodni poklon.

Barbara Matić prva je sportašica iz borilačkih sportova koja je dobila navedeno priznanje, a ove godine osvojila je zlatnu medalju na Grand Slam turniru u judu u Budimpešti. Također je, kao vrhunska sportašica, i u pričuvnom sastavu Hrvatske vojske.

U ime svih pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane ministar joj je uputio čestitku na svim postignutim rezultatima, a posebno na nagradi sportašice godine prema izboru Sportskih novosti. “Hvala vam što svojim predanim radom i rezultatima na najbolji mogući način predstavljate i promičete ugled Republike Hrvatske i Hrvatske vojske u svijetu” rekao je ministar, naglasivši kako je u posljednjih 69 godina, ovo prvi put da je sportašicom godine proglašena natjecateljica iz borilačkog sporta.

Pritom se zahvalio na dosadašnjoj suradnji i istaknuo kako će Ministarstvo obrane nastaviti pružati podršku u daljnjem radu i razvoju.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnik Siniša Jurković, uz čestitku Barbari Matić na postignutim vrhunskim rezultatima, rekao je kako je ponosan i zahvalan što pronosi ime Hrvatske vojske po cijelom svijetu.

Predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak zahvalila se u ime Saveza Ministarstvu obrane na podršci istaknuvši kako je ova godina bila teška za sport, ali unatoč tome ostvareni su izvrsni rezultati zahvaljujući višegodišnjem predanom radu. “Ono što radimo, radimo da bi promovirali vrijednosti naše zemlje i moralne i etičke vrijednosti našeg sporta” istaknula je.

Ugovorna pričuvnica Hrvatske vojske Barbara Matić zahvalila se na potpori koju joj pruža Ministarstvo obrane izrazivši nadu u dobru suradnju i rezultate i u 2021. godini.

Netom prije strašnog potresa ministar Banožić uručio veliku zlatnu plaketu MORH-a Barbari MatićNetom prije strašnog potresa ministar Banožić uručio veliku zlatnu plaketu MORH-a Barbari MatićNetom prije strašnog potresa ministar Banožić uručio veliku zlatnu plaketu MORH-a Barbari MatićNetom prije strašnog potresa ministar Banožiæ uruèio veliku zlatnu plaketu MORH-a Barbari Matiæ