Obalna straža RH locirala i preuzela u tegalj lajbot malteškog broda

Obalna straža RH locirala i preuzela u tegalj lajbot malteškog broda “REINA 1”

Obalna straža RH temeljem zaprimljene dojave Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje u Rijeci o uočenom plutajućem plovilu (lajbot) malteškog broda Reina 1 u akvatoriju južnog Jadrana angažirala je zrakoplov PC-9 Pilatus i spasilački brod „Faust Vrančić“ (SB-73) u cilju pretrage navedenog područja i pronalaska plutajućeg lajbota

Zrakoplov PC-9 „Pilatus“ poletio je danas, 26. listopada 2011. u 11.30 sati iz zrakoplovne baze Zemunik te je nakon sat vremena locirao lajbot i uputio dojavu spasilačkom brodu „Faust Vrančić“  koji je u tom trenutku bio udaljen nekoliko nautičkih milja.

Po dolasku broda „Faust Vrančić“ do plutajućeg lajbota, ronioci su pristupili provjeri mogućih oštećenja lajbota kako bi se sigurno mogao otegliti u luku Gruž.

Tegalj plutajućeg plovila (lajbota) trenutno je u tijeku. Obalna straža RH akciju je provela u sklopu redovitog nadzora i zaštite prava i interesa RH na moru.

Obalna straža RH locirala i preuzela u tegalj lajbot malteškog broda 'REINA 1'Obalna straža RH locirala i preuzela u tegalj lajbot malteškog broda 'REINA 1'Obalna straža RH locirala i preuzela u tegalj lajbot malteškog broda 'REINA 1'Obalna straža RH locirala i preuzela u tegalj lajbot malteškog broda 'REINA 1'Obalna straža RH locirala i preuzela u tegalj lajbot malteškog broda 'REINA 1'Obalna straža RH locirala i preuzela u tegalj lajbot malteškog broda 'REINA 1'Obalna straža RH locirala i preuzela u tegalj lajbot malteškog broda 'REINA 1'