Obilježen Dan eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze

Eskadrila aviona koja djeluje u sastavu 93. zrakoplovne baze u vojarni Zemunik u petak, 6. studenoga, obilježila je 18. obljetnicu osnutka i djelovanja.

Čestitajući Dan Eskadrile aviona, zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Miroslav Kovač naglasio je kako je najveća snaga ove postrojbe u mladosti i iznimnom entuzijazmu svih pripadnika eskadrile koji svoje zadaće obavljaju kvalitetno i uspješno o čemu između ostalog svjedoče brojna priznanja i pohvale koje dobivaju od pilota NATO zemalja.

Zapovjednik EA bojnik Mario Pleša u svom se govoru zahvalio svim dosadašnjim zapovjednicima i pripadnicima postrojbe za sve što su učinili za postrojbu. Istaknuo je iznimno značenje i ulogu zrakoplovnih tehničara koji su predanošću i visokim profesionalizmom doprinijeli visokom stupnju, ne samo sigurnosti, nego i ispravnosti  tehnike kao preduvjetu ostvarenja svih planiranih letačkih zadaća.

Eskadrila aviona provodi selekcijsku i temeljnu obuku kadeta na avionu ZLIN 242 L, te temeljnu i naprednu obuku na Pilatusu PC-9 M. Također, sa svojim snagama sudjeluje u zračnom nadzoru ZERP-a, snagama brzog odgovora kao i drugim letačkim zadaćama u specijalizaciji nastavnika letenja, letovima za potrebe HKOV-a i HRM-a, te trenaži pilotskog kadra HRZ i PZO-a. Uz letački sastav u eskadrili je ustrojena i zrakoplovno-tehnička satnija koja provodi prvi stupanj održavanja na 5 ZLIN-ova i 20 Pilatusa.
U sastavu eskadrile djeluje i akro-grupa „Krila Oluje“ sa više od 50 domaćih i inozemnih nastupa.