Obilježena 19. obljetnica 1. gardijske brigade “Tigrovi”

U vojarnama “Croatia” u Zagrebu i “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji, u četvrtak, 5. studenoga, svečano je obilježena 19. obljetnica 1. gardijske brigade i 1. mehanizirane bojne “Tigrovi”.

Zapovjednik Gardijsko motorizirane brigade, brigadni general Mladen Fuzul,  zamjenik zapovjednika 1. mehanizirane bojne bojnik Romeo Horvat, te stožerni zapovjednici postrojbi položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja 1. gardijske brigade u vojarni “Croatia” u Zagreb.

Svečanost je nastavljena u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji, gdje je održana Sveta misa za poginule pripadnike u Domovinskom ratu koju je predvodio vojni kapelan Milenko Majić. Svetoj misi nazočili su načelnik stožera Gardijsko motorizirane brigade brigadir Tihomir Kundid, stožerni zapovjednici postrojbe, članovi stožera i zapovjednici postrojbi.

Nakon Svete mise zapovjednik Gardijsko motorizirane brigade, brigadni general Mladen Fuzul uručio je pohvale i nagrade pripadnicima brigade, te je u svom govoru istaknuo doprinos 1. gardijske brigade “Tigrovi” u obrani Republike Hrvatske i Domovinskom ratu. Također, general Fuzul osvrnuo se i na odrađene zadaće u misiji ISAF u Afganistanu, te u misiji UN-a UNDOF na Golanskoj visoravni.

Nazočnima se obratio i zamjenik zapovjednika 1. mehanizirane bojne bojnik Romeo Horvat, koji je podsjetio na osnivanje gardijske brigade “Tigrovi”.

19. obljetnica 1. gardijske brigade Tigrovi19. obljetnica 1. gardijske brigade Tigrovi19. obljetnica 1. gardijske brigade Tigrovi19. obljetnica 1. gardijske brigade Tigrovi19. obljetnica 1. gardijske brigade Tigrovi