Obilježavanje 28. obljetnice Dana neovisnosti u Zagrebu

Na Trgu svetog Marka održat će se prigodni program povodom obilježavanja 28. obljetnice Dana neovisnosti

Obilježavanje 28. obljetnice Dana neovisnosti održat će se u utorak, 8. listopada 2019. u Zagrebu.

Tim povodom visoka državna izaslanstva položit će vijence na Gradskom groblju Mirogoj s početkom u 9.15 sati, i to ispred središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ispred zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Potom će se u Crkvi svetog Marka na Trgu svetog Marka u Zagrebu održati sveta misa s početkom u 10.00 sati.

Na Trgu svetog Marka u Zagrebu s početkom u 12 sati održat će se prigodni program i ceremonija Velika smjena straže Počasno-zaštitne bojne, čime će se ujedno obilježiti i završetak nastupa u ovogodišnjoj sezoni. U okviru svečanog programa na Markovu trgu, u glazbenom dijelu programa nastupit će Orkestar Oružanih snaga RH te solisti Đani Stipaničev i Dražen Žanko.

Za vrijeme programa na Markovom trgu na snazi će biti posebna regulacija kretanja, a za predstavnike medija bit će osiguran prostor za praćenje programa.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u utorak, 8. listopada 2019. najkasnije do 11.30 sati na Markov trg (ugao Ćirilometodske i Kamenite ulice, gdje je za predstavnike medija osiguran prostor za praćenje programa), te da svoj dolazak najave na infor@morh.hr najkasnije do ponedjeljka, 7. listopada 2019. do 16 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, status (novinar, snimatelj, fotograf), naziv medijske kuće, broj osobne ili novinarske iskaznice i broj mobitela.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA

  • 9.15 POLAGANJE VIJENACA NA GRADSKOM GROBLJU MIROGOJ
    – ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja
    – na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana
    – ispred zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju
  • 10.00 MISA U CRKVI SVETOG MARKA
  • 12.00 PRIGODNI PROGRAM I VELIKA SMJENA STRAŽE