Oznaka: 3. Gardijska brigada Kune

Obilježavanje 29. obljetnice 3. gbr i bojne Kune

U Osijeku će se održati svečano obilježavanje 29. obljetnice osnutka 3. gbr i Tenkovske bojne Kune polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća

Svečano obilježavanje 29. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade Kune i Tenkovske bojne Kune Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske održat će se u srijedu, 29. travnja 2020. godine u Osijeku polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Svečanoj obljetnici nazočit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Polaganje vijenca i paljenje svijeća održat će se u 10.00 sati kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 3. gbr Kune u Osijeku.

Nakon polaganja vijenca predviđene su izjave za medije.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za navedeni događaj da dođu u srijedu, 29. travnja 2020. u Osijek, Lavoslava Ružičke, najkasnije do 09.50 sati te da svoj dolazak najave na e-mail: infor@morh.hr, do utorka, 28. travnja 2020. do 16 sati.

Kontakt osoba za navedeni događaj je narednik Ivica Oršolić dočasnik za Civilno – vojnu suradnju, kontakt: 099/660-2079.

Program:

10.00 sati – polaganje vijenca i paljenje svijeća kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 3. gbr Kune u Osijeku, Lavoslava Ružičke (Sveučilišni kampus)
– nakon polaganja vijenca kod spomen obilježja predviđene su izjave za medije.