Foto: Arhiva MORH / T. Brandt

Obilježavanje 32. obljetnice akcije “Plitvice” i pogibije Josipa Jovića

Josipova hrabrost, unatoč njegovim mladim godinama, pokazuje mladim hrvatskim vojnikinjama i vojnicima kako se voli Domovina, poručuje Banožić

Povodom 32. obljetnice akcije Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića koji je poginuo na Uskrs 31. ožujka 1991. godine, ministar obrane Mario Banožić poručio je:
“Prisjećamo se Krvavog Uskrsa i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika, hrabrog Josipa Jovića.

Kao prva žrtva Domovinskog rata Jović je stradao na Uskrs 1991. godine obavljajući policijske zadaće čuvanja reda i mira, braneći i štiteći sigurnost građana i ustavnopravni poredak svoje države.

Prerano ugašeni život ovog mladog hrvatskog branitelja označio je početak teške hrvatske borbe za slobodu i neovisnost pod odlučnim vodstvom i jasnom vizijom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Josipova hrabrost, unatoč njegovim mladim godinama, pokazuje našim mladim hrvatskim vojnikinjama i vojnicima kako se voli i brani Domovina.
Ponosni smo na Josipa Jovića i na sve naše branitelje, hrvatske redarstvenike i hrvatske vojnike, koji su pokazali put kojim treba kročiti: put slobode i uspravne domovine Hrvatske”.