Obilježen blagdan Svete Obitelji i dan Vojne kapelanije Zapovjedništvu za potporu | Foto ZzP/ J. Cebić

Obilježen blagdan Svete Obitelji i dan Vojne kapelanije Zapovjedništvu za potporu

Pripadnici Zapovjedništva za potporu u srijedu 11. siječnja 2023. misnim slavljem obilježili su Dan vojne kapelanije “Sv. Obitelji i Sv. Antuna Padovanskog” u vojarni “1. gardijske brigade ‘Tigrovi’ – Croatia” Zagreb.

Blagdan Svete Obitelji slavi se na prvu nedjelju po Božiću, a u Zapovjedništvu za potporu blagdan Svete Obitelji obilježava se u siječnju, kada se i blagoslivljaju radni prostori i pripadnici ZzP-a.

Misno slavlje predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, uz nazočnost vojnog kapelana ZzP-a don Antonija Mikulića i vojnih kapelana postrojbi Hrvatske vojske.

Vojni ordinarij u propovijedi je naglasio da slaveći blagdan Svete Obitelji još jednom obitelj koju nazivamo “Crkva u malom” stavljamo u središte naše pozornosti, razmišljanja, molitve i izgradnje zajedništva. Tijekom propovijedi objasnio je dva aspekta o našim obiteljima. Prvi, povijest naše obitelji iz koje potječemo te drugi, kako živjeti obitelj, biti i rasti u obitelji.

“U obitelji zajedno molite, ako možete, molite Boga dam vam udijeli svima mir u obiteljima. Ovdje smo svi zajedno da učinimo sve, roditelji i djeca, Crkva, civilno društvo, da branimo i čuvamo naše obitelji, naše najveće blago”, poručio je.

Misnom slavlju nazočili su načenik stožera-zamjenik zapovjednika ZzP-a brigadni general Ivan Raos, zapovjednici i prvi dočasnici postrojbi ZzP-a, načelnici odjela Stožera ZzP-a te djelatnici ustrojstvenih jedinica MORH-a i OSRH.

U sklopu obilježavanja Dana vojne kapelanije upriličen je glazbeni nastup malog sastava Simfonijskog puhačkog orkestra HV-a.

Obilježen blagdan Svete Obitelji i dan Vojne kapelanije Zapovjedništvu za potporuObilježen blagdan Svete Obitelji i dan Vojne kapelanije Zapovjedništvu za potporuObilježen blagdan Svete Obitelji i dan Vojne kapelanije Zapovjedništvu za potporuObilježen blagdan Svete Obitelji i dan Vojne kapelanije Zapovjedništvu za potporuObilježen blagdan Svete Obitelji i dan Vojne kapelanije Zapovjedništvu za potporuObilježen blagdan Svete Obitelji i dan Vojne kapelanije Zapovjedništvu za potporu