Obilježen Dan roda PZO i obljetnica Pukovnije PZO | Foto: PZO

Obilježen Dan roda PZO i obljetnica Pukovnije PZO

U sklopu obilježavanja roda protuzračne obrane Hrvatske vojske te dana Pukovnije protuzračne obrane Hrvatske kopnene vojske, u ponedjeljak, 5. listopada 2020. u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“u Zemuniku održano je svečano postrojavanje Pukovnije protuzračne obrane.

Svečanost je održana u skladu s epidemiološkim mjerama sigurnosti, zaštite i preporukama HZJZ.

Svečanom postrojavanju nazočili su zapovjednik Pukovnije protuzračne obrane brigadir Alen Šimunić, načelnik stožera Pukovnije protuzračne obrane pukovnik Drago Vujević i prvi dočasnik Pukovnije časnički namjesnik Marijan Sapunar te ostali pripadnici Pukovnije.

Paljenjem svijeća u spomen-parku Pukovnije protuzračne obrane odana je počast svim umrlim pripadnicima protuzračne obrane kao i svim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata.

Zapovjednik Pukovnije protuzračne obrane brigadir Alen Šimunić čestitao je svim vojnicima, dočasnicima, časnicima, državnim službenicima i namještenicima Dan roda protuzračne obrane i 13. godišnjicu osnutka i djelovanja Pukovnije protuzračne obrane Hrvatske kopnene vojske.

Zapovjednik Šimunić istaknuo je kako je trajna zadaća svih pripadnika Pukovnije budnost i spremnost na sve izazove koji se stave pred njih. Također, naglasio je potrebu za nastavkom kontinuirane obuke i opremanja postrojbe kao preduvjetom uspješnog izvršavanja dodijeljenih zadaća, osvrnuvši se tako na najstariju vježbu Hrvatske vojske, gađanja ciljeva u zračnom prostoru postrojbi protuzračne obrane Hrvatske vojske.

Tijekom svečanog postroja zapovjednik Pukovnije uručio je pohvale i nagrade te se zahvalio svim pripadnicima Pukovnije na nesebičnom trudu i zalaganju, na njihovom odricanju i požrtvovnosti, na uzornom radu i časnoj službi te doprinosu razvoju postrojbe.