Obilježen Dan roda topništva u Benkovcu

U vojarni u Benkovcu obilježen je Dan roda topništva te blagdan Svete Barbare, zaštitnice topnika

U vojarni “Benkovac” u Benkovcu, u petak, 4. prosinca 2020. obilježen je Dan roda topništva te blagdan Svete Barbare, zaštitnice topnika kojem je nazočio i zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Dražen Ressler.

Tom prigodom, brigadir Ressler je čestitajući svim nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima Topničko-raketne bojne, podsjetio na važnost topništva u Domovinskom ratu, naglašavajući kako je potrebno da zapovjednici vode osobnim primjerom te kako je obuka imperativ. Također, rekao je kako Topničko-raketnu bojnu u idućoj godini očekuju nove zadaće te da je usprkos trenutnoj situaciji potrebno obučavati se i razvijati.

Zapovjednik Topničko-raketne bojne bojnik Krešo Grudiček u obraćanju pripadnicima bojne je rekao kako mogu biti ponosni na sve provedene aktivnosti osvrnuvši se pritom na uspješno ocijenjen i upućen 6. hrvatski kontingent, u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj istučući pritom kako rad u multinacionalnom okružju donosi nova iskustva i znanja.

Bojnik Grudiček poručio je kako mnogo zadaća i izazova očekuje Bojnu u narednom razdoblju te kako bez rada, predanosti, dosljednosti i požrtvovnosti nije moguće ispuniti navedene zadaće. Istaknuo je kako zdrave temelje postrojbe čine kolegijalnost, nesebičnost i spremnost za pružanje pomoći jedni drugima.

Povodom obilježavanja Dana roda topništva dodijeljene su nagrade i pohvale pripadnicama te pripadnicima Topničko-raketne bojne.