Na zagrebaèkom Gradskom groblju Mirogoj u ponedjeljak, 4. svibnja 2020. polaganjem vijenca i paljenjem svijeæe na posljednjem poèivalištu ratnog ministra obrane Gojka Šuška obilježena je 22. godišnjica njegove smrti | Foto: MORH / F. Klen

Obilježena 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška

Ministar Šušak dao je neizmjeran doprinos u borbi za slobodnu i samostalnu Hrvatsku, rekao je ministar obrane Damir Krstičević

Na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u ponedjeljak, 4. svibnja 2020. polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na posljednjem počivalištu ratnog ministra obrane Gojka Šuška obilježena je 22. godišnjica njegove smrti.

Obilježena 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška | Foto: MORH / F. Klen

Vijence su položili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te obitelj Šušak.

U povodu 22. godišnjice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević prisjetio se ministra Šuška riječima: “Ministar Gojko Šušak je uz prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana i hrvatske branitelje jedan od najzaslužnijih za uspješno vođenje i pobjedonosni završetak Domovinskog rata. Zauvijek ćemo pamtiti njegove riječi koje je uputio predsjedniku Tuđmanu nakon završetka operacije Oluja: “Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!”, koje su postale simbol za pobjedničke operacije Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata. Imao je jasnu viziju razvoja Hrvatske vojske i bio je velik na djelima. Svojim potezima i odlukama odredio je smjer razvoja pobjedničke Hrvatske vojske. Ponosan sam što od 2017. godine Ministarstvo obrane dostojanstveno obilježava obljetnicu njegove smrti, a jedna od ključnih dvorana u Ministarstvu obrane nosi ime u čast ministru Šušku, koji je dao neizmjeran doprinos u borbi za slobodnu i samostalnu Hrvatsku.”

Molitvu je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo.

Misa zadušnica, koju predvodi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, služit će se od 18 sati u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi, a izravan prijenos možete pratiti na poveznici.

 
Obilježena 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška

Flickr fotogalerija