Obilježena 29. obljetnica stradanja na Ovčari | Foto: HKoV/ GOMBR

Obilježena 29. obljetnica stradanja na Ovčari

Pod geslom “Vi ste naš ponos, mi smo vaša snaga” do mjesta masovne grobnice na Ovčari održana je hodnja od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata

Prigodnim komemorativnim programom na mjestu masovne grobnice na Ovčari u petak, 20. studenoga 2020. obilježena je 29. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila koje su pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi odveli 19. studenoga 1991. nakon okupacije grada iz vukovarske bolnice.

Pod geslom “Vi ste naš ponos, mi smo vaša snaga” do mjesta masovne grobnice na Ovčari, održana je hodnja od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u kojoj su djelovali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Tom prigodom, pročitana su imena svih 200 žrtava s Ovčare, a prije toga su vijence podno Spomen-obilježja nedaleko od masovne grobnice položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva.

Vijenac su položili i izaslanik ministra obrane RH brigadir Anto Zelić i izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadni general Mijo Validžić.

Obilježena 29. obljetnica stradanja na OvčariObilježena 29. obljetnica stradanja na OvčariObilježena 29. obljetnica stradanja na OvčariObilježena 29. obljetnica stradanja na OvčariObilježena 29. obljetnica stradanja na OvčariObilježena 29. obljetnica stradanja na Ovčari