Obilježena 30. obljetnica raketiranja Banskih dvora | Foto: MORH/ J. Kopi

Obilježena 30. obljetnica raketiranja Banskih dvora

Ministar obrane poručuje kako je ovaj napad ojačao hrvatski narod u želji za samostalnom i suverenom državom koju su izborili hrvatski branitelji

U povodu obilježavanja 30. obljetnice raketiranja Banskih dvora u četvrtak 7. listopada 2021. izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem na spomen ploču na zgradi Vlade položilo je lovorov vijenac.

Uz predsjednika Vlade bili su ministar obrane Mario Banožić, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, zastupnica u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić i posebni savjetnici predsjednika Vlade Zvonko Kusić i Mate Granić.

Premijer Plenković podsjetio je da su prije 30 godina, u trenutku raketiranja, Banski dvori bili sjedište predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana te kako je važno da se mlađe generacije upute u sva ključna zbivanja o nastajanju moderne Hrvatske.

Ministar obrane poručuje kako je ovaj napad ojačao hrvatski narod u želji za samostalnom i suverenom državom koju su izborili hrvatski branitelji.

Obilježena 30. obljetnica raketiranja Banskih dvoraObilježena 30. obljetnica raketiranja Banskih dvoraObilježena 30. obljetnica raketiranja Banskih dvoraObilježena 30. obljetnica raketiranja Banskih dvoraObilježena 30. obljetnica raketiranja Banskih dvora