Prva godišnjica smrti pilota HRZ-a natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luke Jagatića koji su stradali u tragičnoj nesreći pada aviona Zlin |Foto: HRZ

Obilježena prva godišnjica stradavanja natporučnika Novkovića i poručnika Jagatića

Počast preminulim pilotima 93. krila odalo je izaslanstvo HRZ-a predvođeno zapovjednikom, brigadnim generalom Michaelom Križancem

Prva godišnjica smrti pilota 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luke Jagatića koji su stradali u tragičnoj nesreći pada aviona Zlin 242L obilježena je u petak, 7. svibnja 2021. godine u Zadru i Rakovcu.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na grobu natporučnika Marka Novkovića na Gradskom groblju u Zadru, uz njegovu obitelj, počast je odalo i izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koje je predvodio zapovjednik HRZ-a, brigadni general Michael Križanec. U izaslanstvu su bili i zapovjednici 93. krila i 392. eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a pukovnik Krešimir Ražov i pukovnik Robert Ribarić.

Također, obitelj i izaslanstvo HRZ-a, na čelu s brigadnim generalom Michaelom Križancem, odali su počast i drugom pilotu, poručniku Luki Jagatiću polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na njegovom grobu.

Svete mise zadušnice za poginule pilote u crkvi Uznesenja Marijina u Zadru i u crkvi Svetog Jurja u Rakovcu služio je kapelan vojne kapelanije iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku don Ivo Topalović.

Natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić tragično su preminuli u nesreći pada vojnog školskog aviona Zlin 242L kod Biljana Donjih u Zadarskoj županiji, 7. svibnja 2020. godine.

Obilježena prva godišnjica stradavanja natporučnika Novkovića i poručnika JagatićaObilježena prva godišnjica stradavanja natporučnika Novkovića i poručnika JagatićaObilježena prva godišnjica stradavanja natporučnika Novkovića i poručnika JagatićaObilježena prva godišnjica stradavanja natporučnika Novkovića i poručnika JagatićaObilježena prva godišnjica stradavanja natporučnika Novkovića i poručnika JagatićaObilježena prva godišnjica stradavanja natporučnika Novkovića i poručnika Jagatića