Obilježene obljetnice međunarodnog priznanja RH i mirne reintegracije | Foto: HKoV

Obilježene obljetnice međunarodnog priznanja RH i mirne reintegracije

Kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru položeni su vijenci i zapaljene svijeće za hrvatske branitelje

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Vukovaru, u petak, 15. siječnja 2021. godine obilježena je 29. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske te 23. obljetnica uspješno obavljene mirne reintegracije i završetka mandata UNTAES-a, kojim su okupirana područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema vraćena u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

Tim povodom kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske branitelje. Izaslanstvo Ministarstva obrane predvodio je izaslanik ministra obrane, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić, a izaslanik načelnika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske bio je načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić.

Molitvu je predvodio župni vikar Župe svetog Filipa i Jakova u Vukovaru, fra Josip Poleto, a zatim je u Hrvatskom domu u Vukovaru prikazan film o tadašnjim događajima te predstavljena knjiga “Mirna reintegracija – pobjeda razumom” koju je izdala Zajednica povratnika Hrvatske.

Obilježavanje je održano sukladno propisanim epidemiološkim mjerama s prilagođenim brojem sudionika.

Obilježene obljetnice međunarodnog priznanja RH i mirne reintegracijeObilježene obljetnice međunarodnog priznanja RH i mirne reintegracijeObilježene obljetnice međunarodnog priznanja RH i mirne reintegracijeObilježene obljetnice međunarodnog priznanja RH i mirne reintegracijeObilježene obljetnice međunarodnog priznanja RH i mirne reintegracije