Obuka za rukovatelja lančanom motornom pilom | SzOiDL/ G. Mažar

Obuka za rukovatelja lančanom motornom pilom

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi provedena je obuka za pravilno i sigurno rukovanje lančanom motornom pilom

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi provedena je od 4. do 22. rujna 2023. obuka za pravilno i sigurno rukovanje lančanom motornom pilom.

Nakon teoretskog dijela iz zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša, polaznici su se upoznali s osnovnim sklopovima motorne pile, pripremom goriva i vrstama ulja za podmazivanje lanca.

Praktični dio se provodi na logističkom vježbalištu Glavica i na poligonu za obuku a obuhvaća rukovanje motornom pilom, radne postupke pri sječi i izradi drveta, tehnike rušenja stabala, postupke sa srušenim stablima kao i održavanje motorne pile. Primjena i nadzor propisanih mjera zaštite na radu provodi se stalno s obzirom na mogućnost ozljeda prilikom rada.

Glavni instruktor obuke je stožerni narednik Drago Alešković. Sedmorici polaznika obuke uručene su potvrde o osposobljenosti.

Obuka za rukovatelja lančanom motornom pilomObuka za rukovatelja lančanom motornom pilomObuka za rukovatelja lančanom motornom pilomObuka za rukovatelja lančanom motornom pilom