Obveze MORH-a za vrijeme školovanja kadeta

Mjesečna stipendija kadeta za akademsku godine 2013/14.. iznosi:


Stipendija

Mjesečna stipendija kadeta za akademsku godine 2013/14.. iznosi:

  • 1. godina studija – 800,00 kn
  • 2. godina studija – 1. 000,00 kn
  • 3. godina studija – 1. 200,00 kn
  • 4. godina studija – 1. 300,00 kn

Smještaj

Za vrijeme školovanja kadeti su smješteni u vojnim objektima. U vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu smještaj je u jednokrevetnim sobama, a u vojarni “Sv. Nikola” u Splitu u dvokrevetnim sobama. Sobe su funkcionalno opremljene računalima i TV uređajima te zasebnim sanitarnim prostorijama.

Omogućen je pristup internetu, uporaba kopiraonice, praonice i ostalih usluga. Kadeti imaju na raspolaganju i zajedničke prostorije, kuhinju i sobu za dnevni boravak s kućnim kinom.

Prehrana

Kadeti imaju mogućnost besplatne uporabe vojnih restorana. Osigurana su im četiri obroka dnevno. Uz to dobivaju i besplatne X-ice za prehranu u fakultetskim restoranima. U vrijeme provođenja programa vojne obuke i intenzivnih fizičkih napora kadeti redovito dobivaju i dodatke prehrani.

Prijevoz

Nakon prijma u OS RH, svaki kadet dobiva vojnu iskaznicu. Iskaznica ujedno služi i kao karta za prijevoz u javnom gradskom prijevozu u mjestu studiranja. Svaki kadet ima pravo na povrat troškova putovanja u mjesto prebivališta dva puta godišnje (izuzev avionskog prijevoza).

Udžbenici

MORH je obvezan kadetima osigurati potrebne udžbenike za studij neposrednom kupnjom ili povratom financijskih sredstava kadetima koji su sami kupili potrebnu literaturu. Uz udžbenike, MORH opskrbljuje i pisaćim priborom te ostalim potrošnim materijalom.

Ostale pogodnosti

Kadetima je dano na raspolaganje besplatno korištenje sportskih terena. Svaki kadet godišnje dobiva komplet sportske opreme.