Održan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HV | Foto: ZzP/ J. Cebić

Održan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HV

Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske održan je u subotu 18. veljače 2023. u Domu Hrvatske vojske “Zvonimir” u Zagrebu.

Koncert je organiziralo Zapovjedništvo za potporu, a dobrovoljni prilozi publike donirat će se u Zakladu vojne solidarnosti.

Uz Simofonijski puhački orkestar Hrvatske vojske pod vodstvom maestra pukovnika Miroslava Vukovojca-Dugana, nastupili su Šibensko pjevačko društvo “Kolo” i mladi čelist Lovre Tunuković. Na koncertu su se izvodile skladbe Bolero (M. Ravel), Slike s izložbe (M. P. Musorgski) i Adiemus (K. Jenkins).

Šibensko pjevačko društvo “Kolo” jedno je od najstarijih i najtrofejnijih amaterskih kulturnih društava u Hrvatskoj, koje kontinuirano djeluje od 1899. godine.

Zaklade vojne solidarnosti osnovana je za promicanje humanitarnog djelovanja i potpore djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Hrvatske vojske pri svim oblicima stradavanja i ugrožavanja njihovog socijalnog statusa. Zaklada je osnovana s ciljem pružanja financijske pomoći za liječenje stradalih i teško oboljelih zaposlenika i članova njihove uže obitelji, pružanja financijske pomoći članovima obitelji poginulih i umrlih zaposlenika, pružanja materijalne pomoći nezaposlenim roditeljima, ako je o njima poginuli ili umrli zaposlenik skrbio. Zaklada se financira dragovoljnim mjesečnim novčanim prilozima zaposlenika, darovnicama, donacijama, prihodima od organiziranja dobrotvornih koncerata, izrade i prodaje tiskovina i dr.

Održan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HVOdržan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HVOdržan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HVOdržan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HVOdržan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HVOdržan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HVOdržan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HV