Foto: MORH / T. Brandt

Održan tradicionalni božićni prijem u MORH-u

Povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana u MORH-u su 21. prosinca 2018. potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov organizirali božićni prijem

Povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u petak, 21. prosinca 2018. potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov organizirali su božićni prijem kojem je nazočila predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović sa suradnicima.

Svečanom prijemu u Ministarstvu obrane nazočili su i umirovljeni generali Ante Gotovina i Mladen Markač, vojnici, dočasnici i časnici Oružanih snaga RH, zapovjednici postrojbi Hrvatske vojske, predstavnici Hrvatskog sabora, ministarstava, Hrvatskog generalskog zbora, braniteljskih udruga, vrhunski sportaši – ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske, predstavnici vojne industrije, medija i drugi uzvanici.

Ističući kako je upravo vrijeme uoči Božića pravi trenutak za pružiti ruku pomoći i suradnje, predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila je ministru obrane Damiru Krstičeviću i naglasila kako će mu i dalje pružati punu podršku u njegovom radu i planu za jačanje i moderniziranje Hrvatske vojske.

Foto: MORH / T. Brandt | predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar Kitarović

“Znam koliko je hrabrosti i odlučnosti trebalo da se krene u sve te poslove i da ste svjesno preuzeli na sebe svu odgovornost. Vjerujem da ćemo uspješno u prvom djelu ove godine koje je pred nama završiti posao vezan za nabavu višenamjenskog borbenog aviona i da će Hrvatska konačno dobiti avion kakav i zaslužuje naše Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, naši piloti i cijela hrvatska država”, poruka je predsjednice koja je naglasila kako se herojstvo, koje je kao osobina krasilo hrvatske branitelje, ali i danas hrvatske vojnike, očituje i kroz ona najmanja davanja domovini.

Ministar Krstičević naglasio je kako je upravo zajedništvo temelj Ministarstva obrane i Hrvatske vojske te zahvalio predsjednici Grabar-Kitarović i predsjedniku Vlade RH Andreju Plenković na potpori koju su mu bezrezervno pružali.

“Božić je vrijeme kada se posvećujemo bližnjima, obitelji i prijateljima. To je vrijeme zajedništva, mira i ljubavi, vrijeme koje uči poniznosti. Svemogući Bog spustio se u obliku malog djeteta kako bi bio među svojim stvorenjima. Ova snažna poruka Božića primjenjiva je i u našem sustavu”, rekao je ministar, podsjetivši kako su upravo zajednički rad, međusobno uvažavanje i poštivanje vrijednosti koje je potrebno nastaviti njegovati i održavati.

“Sve što smo postigli, postigli smo zajedno. Bila je ovo godina u kojoj smo imali mnogo izazova, ali smo i mnogo toga napravili. Hrvatska vojska danas je respektabilna vojna sila i to smo dokazali provedbom vojne vježbe Velebit 18 te još jednom čestitam svima na vrhunskim rezultatima”, kazao je Krstičević.

Foto: MORH / T. Brandt | Održan tradicionalni božićni prijem u MORH-u – ministar Krstičević sa suradnicima i uglednim gostima

General Šundov zadovoljan je provedenim zadaćama Hrvatske vojske u 2018. godini, zahvalivši svima na ulaganju truda i napora u jačanje sposobnosti Hrvatske vojske.

“Hrvatska vojska će i u 2019. godini izvršavati svoje zadaće profesionalno i odgovorno. U ozračju božićnih blagdana, želim vam svima čestit Božić i sve najbolje u novoj godini. Volim reći, poklonimo jedni drugima iskreni osmijeh jer on ne košta ni kune”, poruka je generala Šundova.

U toj prigodi, održana je i ceremonija promicanja u činove, a videoprezentacija pod nazivom “Postignuća MORH-a i OSRH u 2018. godini” okupljene je podsjetila na najznačajnije projekte Ministarstva obrane i Hrvatske vojske u protekloj godini. Također, predstavljena je Zaklada vojne solidarnosti koja je počela s radom i dodijelila prve dvije solidarne pomoći, namješteniku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i razvodniku Zapovjedništva za potporu.

Foto: MORH / T. Brandt

Naime, Zaklada je osnovana sa svrhom promicanja humanitarnog djelovanja i potpore djelatnicima Ministarstva obrane RH i pripadnicima Hrvatske vojske pri svim oblicima stradavanja i ugrožavanja njihovog socijalnog statusa. U proteklih deset godina, u obrambenom sustavu provedeno je više od 150 akcija prikupljanja humanitarne pomoći kojima se djelatnici MORH-a i pripadnici Hrvatske vojske tradicionalno odazivaju. Zaklada vojne solidarnosti osnovana je kako bi se ta humanitarna tradicija učinila održivom i kako bi se proširili izvori za prikupljanje sredstava te osigurala učinkovita i brza dodjela nužne pomoći najpotrebitijim članovima Zaklade, kao i članovima njihovih užih obitelji.

Na kraju je sve zajedno blagoslovio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan. Božićni prijem u Ministarstvu obrane svojim nastupom uveličala je Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” i Jazz orkestar Hrvatske vojske s kojim je nastupio i solist Matija Cvek.

Održan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-uOdržan tradicionalni božićni prijem u MORH-u