Održana komemoracija za bojnika Klarina i natporučnika Baturinu | Foto: MORH / J. Kopi

Održana komemoracija za bojnika Klarina i natporučnika Baturinu

Održana je komemoracija za poginule pilote bojnika Marina Klarina i natporučnika Tomislava Baturinu

U krugu ožalošćene obitelji, prijatelja i kolega iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske vojske, u četvrtak, 30. siječnja 2020. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru održana je komemoracija bojniku Marinu Klarinu i natporučniku Tomislavu Baturini, koji su tragično preminuli u nesreći pada helikoptera Kiowa Warrior.

Sućut obiteljima i posljednji pozdrav preminulim pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uputio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Ministar obrane oprostio se od preminulih pilota riječima:

“Dragi Marine i Tomislave,

uistinu ste ostavili dubok i neizbrisiv trag u Hrvatskoj vojsci i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Odlaskom s ovog svijeta stali ste uz bok svim našim palim nebeskim vitezovima koji su dali živote za svoju Domovinu. Neizmjerno vam hvala što ste živjeli i radili prema idealima i vrijednostima za koje su se borili i vaši očevi u Domovinskom ratu”, poručio je ministar.

“Svi mi koji ostajemo moramo graditi svijet po mjeri našega Marina i Tomislava, jer oni jesu i uvijek će biti ponos svojih obitelji, Hrvatske vojske i domovine koju su toliko voljeli”, rekao je načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov.

U ime Grada Zadra izraze sućuti i poštovanja uputio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Izvedbama na komemoraciji na posljednji je počinak preminule pripadnike ispratila Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.