Održana misa zadušnica povodom 22. godišnjice smrti Gojka Šuška

Održana misa zadušnica povodom 22. godišnjice smrti Gojka Šuška

Zahvalni smo za sve što je ministar Gojko Šušak učinio u stvaranju drage, jedine domovine Hrvatske, naglasio je msgr. Bogdan

Povodom 22. godišnjice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška u ponedjeljak, 4. svibnja 2020. služena je sveta misa zadušnica, u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi u Zagrebu.

Misu zadušnicu predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan.

Misnom slavlju su, uz obitelj pokojnog ministra Gojka Šuška nazočili potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-bojnik Siniša Jurković.

U svojoj propovijedi, msgr. Bogdan osvrnuo se na pandemiju uzrokovanu korona virusom i potres koji su uzrokovali nemoć i strah te naglasio kako Hrvatska vojska, policija, branitelji, vatrogasci, službe spašavanja i veliko mnoštvo onih koji su uskočili u pomoć gotovo natječući se tko će više učiniti svjedoče o neuništivom duhu zajedništva i pripadnosti istom kada je najpotrebnije. Msgr. Bogdan je podsjetio kako smo slično doživjeli i u Domovinskom ratu-posvuda duh zajedništva i iste misli, želje i nadanja, molitve, zanosi, odricanja i žrtva.

“Obljetnice su kolektivni podsjetnik savjesti našeg hrvatskog naroda. Sveta obveza koju nikad ne smijemo zaboraviti. Danas kada obilježavamo 22. obljetnicu smrti ministra obrane Gojka Šuška zahvalni smo za sve što je učinio u stvaranju drage, jedine domovine Hrvatske, stavivši se bez imalo premišljanja na raspolaganje prvom hrvatskom predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku Hrvatske vojske dr. Franji Tuđmanu, odlučan i spreman bez suvišnih riječi”, naglasio je u svojoj propovijedi, msgr. Bogdan.

Također, 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na njegovom posljednjem počivalištu na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj.