Prezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u Ninu | Foto: MORH / T. Brandt

Održana prezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u Ninu

U radovima je sudjelovalo desetak pripadnika HRz-a, a potporu u provedbi aktivnosti pružili su Zadarska županija i Inženjerijska bojna Gmbr-e

Prezentacija završnih radova Hrvatske vojske na zgradi Osnovne škole “Petar Zoranić” u Ninu održana je u utorak, 26. svibnja 2020. godine.

Naime, ovogodišnji program Dana Hrvatske vojske prilagođen je i odvija se uz pridržavanje propisanih zdravstvenih mjera i mjera ponašanja vezano uz epidemiju koronavirusa te je naglasak obilježavanja stavljen na humanitarne projekte Hrvatske vojske u lokalnoj zajednici.

Tim su povodom, pripadnici 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku od 19. do 26. svibnja 2020. sudjelovali u uređenju okoliša i pročelja zgrade škole.

Prezentaciji su prisustovali zapovjednik 93.krila brigadir Željko Ninić, ravnateljica osnovne škole “Petar Zoranić” Nin Kata Knežević, župan Zadarske županije Božidar Longin, izaslanik gradonačelnika grada Nina Jozo Mustač, djelatnici škole i ostali uzvanici.

Prezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u Ninu | Foto: MORH / T. Brandt

“Čast nam je i zadovoljstvo što smo svojim skromnim doprinosom kao postrojba Hrvatske vojske pomogli zajednici u kojoj živimo i radimo”, rekao je brigadir Željko Ninić.

“Sretan sam što je ovom akcijom još jednom potvrđena odlična suradnja Zadarske županije i Oružanih snaga. Puno je kvalitetnih projekata iza nas, osobito onih koji se odnose na obilježavanje obljetnica Domovinskog rata”, poručio je župan Božidar Longin naglasivši kako su upravo pripadnici Hrvatske vojske oni na čiju se pomoć može računati u svim situacijama.

“S obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, naša zahvalnost Hrvatskoj vojsci, još je i veća jer su svojim nesebičnim radom u vrijeme socijalne distance pronašli način kako uljepšati povratak naših najmlađih učenika u školske klupe”, kazala je ravnateljica škole Kata Knežević.

U ime grada Nina pripadnicima Hrvatske vojske se zahvalio i izaslanik gradonačelnika Jozo Mustač, a 93. krilu uručene su zahvalnice. Svečanim izvedbama događaj je uveličao Tamburaški orkestar KUD “Branimir” iz Nina.

Naime, u dvorištu škole u Ninu posađene su masline, pokošena trava te obojane klupe i rukohvati, a obojano je i pročelje škole s postavom novog natpisa naziva škole. U radovima je sudjelovalo desetak pripadnika 93. krila, a potporu u provedbi aktivnosti pružili su Zadarska županija i Inženjerijska bojna Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.
 

Prezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u NinuPrezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u Ninu

Flickr fotogalerija