Flota HRM-a obranila je prošlogodišnji naslov u tijesnoj finalnoj utrci s izvrsnom posadom Hrvatske kopnene vojske| Foto: HRM / M. Sirišćević

Održana regata kutera HRM-a u povodu blagdana svetog Nikole

Flota HRM-a obranila je prošlogodišnji naslov u tijesnoj finalnoj utrci s izvrsnom posadom Hrvatske kopnene vojske

Regata kutera koju pripadnici Hrvatske ratne mornarice tradicionalno organiziraju u povodu blagdana sv. Nikole održana je u srijedu, 4. prosinca 2019. u splitskoj lučici Poljud. U finalnoj utrci, pobjednički pehar i ove godine osvojila je posada Flote HRM-a. 

Uz postrojbe HRM-a, u ovogodišnjem izdanju već tradicionalne veslačke regate nadmetale su se posade Zapovjedništva za potporu i Hrvatske kopnene vojske.

Flota HRM-a obranila je prošlogodišnji naslov u tijesnoj finalnoj utrci s izvrsnom posadom Hrvatske kopnene vojske. Konkurencija mornaričkim veslačkim snagama i ove je godine bila posada Zapovjedništva za potporu koja je osvojila treće mjesto. Bojna Obalnog motrenja i navođenja HRM-a plasirala se na četvrto mjesto, ispred posade Pomorske baze Split, koja je bila peta, dok su se veslači Obalne straže RH našli na šestom mjestu.

Priznanja sudionicima i pehare najuspješnijima uručio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, kontraadmiral Ivo Raffanelli. Čestitajući ekipi Flote na zasluženoj pobjedi, zapovjednik HRM-a posebno je istaknuo uspjeh gostujućih posada što, kako je rekao, predstavlja poseban izazov mornarima za buduća natjecanja u njihovoj tradicionalnoj vještini.

[ngg src=”galleries” ids=”3836″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]