Ekipno su najbolji bili pripadnici GOMBR-e, drugoplasirani ZZP-a, a broncu su osvojili pripadnici HRM-a | Foto: OSRH

Održano 21. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosu

U vojarni “132. brigade Hrvatske vojske” u Našicama je u četvrtak 21. travnja 2022. provedeno 21. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosu.

Natjecanje su organizirali pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a staza je postavljena u park-šumi grada Našice.

Natjecalo se u muškoj i ženskoj konkurenciji pojedinačno i ekipno, gdje su muškarci trčali na stazi duljine 10 km, a žene na pet km.

Odaziv na natjecanje je bio izniman, a pristupili su pojedinci i ekipe iz GS OS RH, GOMBR-e, GMBR-e, Bojne veze, HVU-a, Zapovjedništva za potporu, Hrvatske ratne mornarice, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Pukovnije PZO, Doma GS OS RH, Doma zapovjedništva HKoV-a, Obavještajne pukovnije, MORH-a, Središnjice za upravljanje osobljem, Počasno-zaštitna bojna, Zapovjedništvo specijalnih snaga, Bojne NBKO, Topničko-raketne pukovnije i ZOD-a.

Ukupno je natjecanju pristupilo 24 pripadnice u ženskoj te 82 pripadnika u muškoj konkurenciji.

Svi pripadnici pokazali su visoku motivaciju i psiho-fizičku pripremljenost.

Pobjednice i pobjednici u apsolutnoj konkurenciji bili su satnica Sanja Đapić Štriga – OP koja je u cilj ušla sa vremenom od 24:05, dok je kod muškaraca najbrži bio desetnik Nikola Špoljar – ZZP sa rezultatom 36:26.

U ženskoj konkurenciji, u kategoriji seniorki, zlatnu medalju je osvojila satnica Sanja Đapić Štriga – OP, srebrnu vojnikinja Ana Antolić – PZB, a brončanu vojnikinja Mateja Kaniški – GMBR.

U kategoriji veteranki, zlatnu medalju je osvojila nadnarednik Valentina Županić bVeze, srebrnu Željka Kaurić – GS, a brončanu desetnica Ružica Rajić – MORH.

Ekipno su najbolje bile pripadnice HVU-a, drugoplasirane Počasno zaštitna bojna, a broncu su uzele pripadnice Topničko-raketna pukovnija.

U muškoj konkurenciji, u kategoriji mlađi seniori za zlato se izborio skupnik Antonio Đurčević – GMBR, drugi u cilj je ušao kadet Dominik Mališa – HVU, dok je trećeplasirani bio skupnik Vedran Tomić – TRP.

U kategoriji starijih seniora najbrži je bio desetnik Nikola Špoljar – ZZP, srebro je osvojio desetnik Ivan Gale – HRM, a broncu desetnik Krunoslav Bošnjaković.

U kategoriji mlađih veterana, zlato je osvojio bojnik Renato Žic – ZSS, srebro narednik Dalibor Vondra – OP, dok je brončani bio stožerni narednik Dražen Henc – SUO.

U kategoriji starijih veterana najbrži je bio sžn Martin Dubovečak – ZZP, srebro je osvojio čn Zvonko Artić – MORH, a broncu pk Dražen Despotović – GS.

Ekipno su najbolji bili pripadnici GOMBR-e, drugoplasirani ZZP-a, a broncu su osvojili pripadnici HRM-a.

Na završnoj ceremoniji u ime načelnika GS OSRH uručio je Načelnik stožera GOMBR-e brigadir Valentin Skroza te se zahvalio svim sudionicima i naglasio kako razina psiho-fizičke spremnosti kuju su pokazali može biti na uzor svim ostalim pripadnicima Hrvatske vojske.

Održano 21. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosuOdržano 21. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosuOdržano 21. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosuOdržano 21. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosuOdržano 21. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosuOdržano 21. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosuOdržano 21. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosuOdržano 21. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosuOdržano 21. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosu