Orkestar OSRH na 22. festivalu vojnih orkestara u Mađarskoj | Foto: ZzP

Orkestar OSRH na 22. festivalu vojnih orkestara u Mađarskoj

Tijekom proteklog tjedna održan je 22. festival vojnih orkestara na kojem je Simfonijski puhački orkestar OSRH održao nastup pred mnogobrojnim građanima Debrecena

Tijekom proteklog tjedna u Republici Mađarskoj održan je 22. festival vojnih orkestara na kojemu je Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske održao nastup pred mnogobrojnim građanima Debrecena.

Koncertom Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH dirigirali su bojnik vojni specijalist Ivan Kšenek i satnik vojni specijalist Josip Kapović, a također na glavnom gradskom trgu u Debrecenu hodni sastav Orkestra održao je i koreografski nastup izvodeći skladbe iz domaćeg i stranog repertoara.

Na ovogodišnjem vojnom festivalu nastupilo je oko 600 vojnih glazbenika iz različitih zemalja: Mađarske, Austrije, Češke, Poljske, Slovačke, Rumunjske, Italije, Nizozemske, Turske, Egipta te Hrvatske.

Orkestar OSRH i ove godine na reprezentativan je način pred mnogobrojnom stranom publikom u Mađarskoj dostojno predstavio Republiku Hrvatsku i njezine Oružane snage.

Orkestar OSRH na 22. festivalu vojnih orkestara u MađarskojOrkestar OSRH na 22. festivalu vojnih orkestara u MađarskojOrkestar OSRH na 22. festivalu vojnih orkestara u MađarskojOrkestar OSRH na 22. festivalu vojnih orkestara u Mađarskoj