Foto: OSRH

Oružane snage RH osmi dan angažirane na terenu

Do sada je u pružanju pomoći stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena bilo angažirano 566 pripadnika OS RH i 45 strojeva

Pripadnici Oružanih snaga RH danas su, 1. ožujka 2018., osmi dan angažirani u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena na nekoliko lokacija.

Najveći broj pripadnika, njih 31 s tri radna stroja i dva motorna vozila danas je angažirano na području Delnica.

U Gračacu je angažirano 12 pripadnika OS RH s četiri radna stroja i dva motorna vozila.

U Donjem Lapcu angažirano je pet pripadnika s dva radna stroja i jednim motornim vozilom.

U Saborskom su angažirana dva pripadnika s jednim radnim strojem, u Udbini šest pripadnika OS RH s dva radna stroja, a na području Plaškog angažirana su dva pripadnika s jednim radnim strojem.

Na području Lovinac i Gospića angažirano je po tri pripadnika s jednim radnim strojem i jednim motornim vozilom na svakoj lokaciji.

Podsjetimo, zbog obilnih snježnih oborina potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević prošlog je tjedna, u četvrtak, 22. veljače 2018., donio odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je prema procjenama nadležnih civilnih institucija to najpotrebnije. Od početka angažmana do danas, na terenu je bilo angažirano ukupno 566 pripadnika OS RH s 20 radnih strojeva i 25 motornih vozila.