Foto: MORH/ J. Kopi

OS RH i danas u Delnicama, Gračacu, Udbini i Donjem Lapcu

Pripadnici OS RH od jutarnjih sati angažirani na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena na nekoliko lokacija

Pripadnici Oružanih snaga RH u subotu, 3. ožujka 2018. od jutarnjih sati bili su na nekoliko lokacija angažirani na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena.

Na čišćenju snijega na nerazvrstanim prometnicama između Jošana i Udbine od jutra je bilo angažirano šest pripadnika s dva radna stroja te u Gračacu osam pripadnika s tri radna stroja.

Osim toga, šest pripadnika s tri stroja bilo je angažirani i u Donjem Lapcu, dok je i danas najveći broj pripadnika OS RH, njih 45 s dva radna stroja i dva samoistovarivača, bilo na području Delnicana gdje su bili angažirani na čišćenju i odvozu snijega s hangara i oko tvrtke “Palfinger”. Po završetku angažmana kod spomenute tvrtke, oko 13,00 sati, šest pripadnika OS RH s dva samoistovarivača i jednim utovarivačem u Delnicama su nastavili s čišćenjem i odvozom snijega iz grada.

Pripadnici Oružanih snaga RH s radnim strojevima i vozilima angažirani su od četvrtka, 22. veljače 2018. na otklanjanju posljedica snježnog nevremena tamo gdje je prema procjenama nadležnih civilnih institucija to najpotrebnije te sukladno odluci potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.